DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Is een herstel van de euro-dollar voor de AEX een reden om gas terug te nemen? Zit er in de S&P 500 een correctie aan te komen? Een aantal vragen die ik vandaag wil behandelen.

Top voor dollar en AEX?

Is een herstel van de euro t.o.v van de dollar voor de AEX een reden om gas terug te nemen? Is er in de S&P 500 een gewone vijf beweging compleet en zit er een reactie neerwaarts aan te komen?  Een aantal vragen die ik vandaag wil behandelen.

Zwakke euro

De ontwikkelingen in o.a. Griekenland zijn voor de euro niet ongemerkt voorbij gegaan. Ten opzichte van de meeste valuta´s is er sprake geweest van een forse daling. De eerste tekenen van herstel dienen zich echter aan. Als we kijken naar de euro-dollar dan zou een herstel tot  globaal 1,42 ( 50% van de daling) mij niet verbazen.

Dollar weer naar 1 euro

Dollar weer naar 1 euro

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster

Voor de middellange termijn is het beeld eerder negatief. De daling sinds eind vorig jaar heeft het karakter van een impuls (5 beweging) dus we moeten ervan uitgaan dat zich, na een herstel, een nieuwe dalingsgolf ontwikkelt. Een daling van de euro-dollar tot 1 is binnen de lange trend niet uit te sluiten.

TA euro 12 april 2010

TA euro 13 april 2010

De AEX

De stijging op de beurzen gaat maar door. Het scenario van de irregular correctie is, hoewel minder waarschijnlijk, nog mogelijk. De stijging gisteren tot 358,20 was bijna 1,382* A (de daling januari tot februari jl.) Indien dit dé top blijkt te zijn dan is het scenario 290 nog actueel. Mede gezien het bereikte doel in de S&P 500, acht ik de kans op een verassing neerwaarts nog steeds erg groot. Het alternatieve scenario van vorige week, de grote wig is in mijn ogen het beste alternatief op dit moment. Hoewel ook in dit scenario een daling op korte termijn waarschijnlijk is, is er een belangrijk verschil ten opzichte van het irregular scenario. De daling zou beperkt kunnen blijven tot ongeveer 330 en zal minder fel zal zijn. De daarop volgende stijging zal in mijn ogen ook geen vuurwerk op gaan leveren. De kans dat we in de aandelen een kwakkelend verloop zullen zien de komende maanden, is binnen het scenario van de wig erg groot.

AEX irregular correctie

AEX irregular correctie

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster

TA AEX 13 april 2010

TA AEX 13 april 2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster

De S&P 500

Deze belangrijke index in de VS heeft gisteren een koersdoel behaald op basis van de RSI. Hoewel geen garantie, zou een top in dit gebied rond 1199- 1202 een aanwijzing kunnen zijn voor een ophanden zijnde correctie. Omdat een top de komende dagen  tevens het einde van een complete beweging sinds maart vorig jaar kan markeren, is het opletten geblazen.

TA S&P 500 13 april 2010

TA S&P 500 13 april 2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster

Conclusie

De verschillen tussen de markten zijn groot op dit moment. De AEX heeft een punt bereikt waarbij een daling tot 290 punten ( irregular ) nog steeds mogelijk is. De S&P 500 heeft een punt bereikt waarbij een normale 5 beweging afgerond kan worden en een correctie over de stijging sinds maart de consequentie kan zijn. We zullen de komende dagen moeten afwachten of de markten meer duidelijkheid willen verschaffen om de richting te kunnen bepalen.

Mijn voorkeur blijft dus op dit moment nog ongewijzigd, de irregular.

Door een probleem met de computer is vorige week mijn bericht een dag later op de site verschenen, hierdoor is mijn advies om de stop loss te verhogen naar 360 punten in de AEX niet tijdig gecommuniceerd en beschouw ik deze positie als gesloten op 353.

Op dit moment neem ik nog geen positie in. De redactie heeft geen positie in de AEX. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Gratis e-mail alert

Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in deze tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het gratis e-mail-alert, waarvoor u zich kunt aanmelden met deze LINK.

Forum

Wij zien dat steeds meer beleggers aan ons FORUM deelnemen. Het loont absoluut de moeite om u aan te melden en vooral om er meteen ook interactief aan deel te nemen zodat onze community gestaag blijft groeien met de nodige kennis en ervaring. Inschrijven is geheel gratis en kan via deze link: http://www.dekritischebelegger.nl/forum/register.php

Jan Groothaar
jangroothaar@dekritischebelegger.nl

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/top-voor-dollar-en-aex/

Gerelateerde artikelen:

Jan Groothaar

Jan Groothaar is 19 jaar profesioneel met het effectenvak bezig. Na een loopbaan bij ABN Amro als beleggingsadviseur vestigde hij zich sinds 1995 weer in het Oosten van het land. Daar werkte hij voor ING als beleggingsadviseur en senior trader. Sinds 2003 is Jan voor eigen rekening en risico aan het handelen op de beurs in voornamelijk derivaten zoals opties en futures. Technische analyse van markten en op basis daarvan een visie ontwikkelen is de belangrijkste taak van Jan waarbij het Elliott Wave Principle onderdeel vormt binnen zijn analyses.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo