DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


In mijn bijdrage van afgelopen woensdag sprak ik mijn zorgen uit over de beurs van Hong Kong. Ook de AEX zakt weg. Ik geef tips om te profiteren van de daling op deze beurzen.

Tips om te profiteren van beursdaling

In mijn bijdrage van afgelopen woensdag sprak ik mijn zorgen uit over de beurs van Hong Kong. Het patroon en de verhoudingen gaven aan dat een correctie- daling aanstaande was.

De ontwikkelingen in Dubai hebben als katalysator gewerkt en vandaag is het signaal gegeven om short te gaan in deze markt.

Technische analyse van de Chinese Hang Seng op 27 november 2009 (op basis van Elliot Wave) doelgebied voor een correctie

Technische analyse van de Chinese Hang Seng op 27 november 2009 (op basis van Elliot Wave) doelgebied voor een correctie

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

In de meeste gevallen zien we dat er na een forse daling een herstel komt.Dit herstel is het optimale moment om posities in te nemen. Omdat op dit moment niet is aan te geven wanneer dit herstel zich aandient en hoever dit zal reiken stel ik voor om 60% van de positie nu in te nemen. De rest kan dan ingenomen worden gedurende een herstel.

Ook de AEX zakt weg

Op dit moment zakt ook de AEX door belangrijke steunpunten en geeft aan dat de weg naar beneden open ligt. Het scenario 270 is dus weer springlevend. Ook in deze markt neem ik positie in naar beneden.

Technische analyse van de AEX op 27 november 2009 (op basis van Elliot Wave)

Technische analyse van de AEX op 27 november 2009 (op basis van Elliot Wave)

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Voor de AEX is eveneens van toepassing dat een herstel op de loer ligt na deze daling. Daarom hanteer ik ook  voor deze positie de 60 – 40 regel.

De posities

Voor de Hang Seng:

Hang Seng index sprinter short 23.340

ISIN code  NL0009112119

Voor de AEX

AEX sprinter short 330

ISIN code NL0009231562

Heeft u vragen dan kunt u die per mail aan mij kenbaar maken:jangroothaar@dekritischebelegger.nl

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/tips-om-te-profiteren-van-beursdaling/

Gerelateerde artikelen:

Jan Groothaar

Jan Groothaar is 19 jaar profesioneel met het effectenvak bezig. Na een loopbaan bij ABN Amro als beleggingsadviseur vestigde hij zich sinds 1995 weer in het Oosten van het land. Daar werkte hij voor ING als beleggingsadviseur en senior trader. Sinds 2003 is Jan voor eigen rekening en risico aan het handelen op de beurs in voornamelijk derivaten zoals opties en futures. Technische analyse van markten en op basis daarvan een visie ontwikkelen is de belangrijkste taak van Jan waarbij het Elliott Wave Principle onderdeel vormt binnen zijn analyses.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. R.Koole says:

    Ik mis de tips.

  2. R.Koole says:

    Excuses, ik nam aan dat dat uw posities waren.

wp-puzzle.com logo