DAX-systeem: van € 7.000 naar € 33.769

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Genoeg indicatoren geven een ‘groen signaal’op basis waarvan je kunt aannemen dat de AEX nog vrolijk verder kan stijgen.

Groen licht AEX

Genoeg indicatoren geven een ‘groen signaal’op basis waarvan je kunt aannemen dat de AEX nog vrolijk verder kan stijgen.

En dat terwijl er weer genoeg chronische baissiers zijn die het liefst short-adviezen noteren? Tsja, het zou t.z.t. best kunnen zakken maar zover is het nog niet….

Er spelen uiteraard veel negatieve ontwikkelingen. Maar tenzij er zich nieuwe ontwikkelingen manifesteren moet je er van uitgaan dat de lopende ontwikkelingen al lang in de aandelenkoersen zijn verwerkt. Zolang er dus geen slecht nieuws is waardoor koersen kunnen zakken, ben je aangewezen op kwantitatieve indicatoren, technische analyses en verder de sleur van de dag.

Rust

Hoewel we een lange periode van negatief nieuws achter ons hebben lijkt het nu of er niet veel meer gebeurt in de wereld. Er worden nog flink wat wonden gelikt en wellicht zijn we wat slecht-nieuws-moe. De beurs vertaalt dit in een wat zijwaartse tot licht stijgende beweging.

Kijken

Er rest dus niets méér dan goed kijken naar de markt, grafieken, indicatoren en marktposities volgen om te bepalen of je nog in aandelen wilt blijven zitten.

In onderstaande grafiek vindt u de AEX met een positieve MACD en DMI, zolang deze positief zijn zou ik zeker voor een deel in aandelen willen blijven zitten. De oplopende steunlijn vanaf de low op 9-3-2009 en vandaag op hetzelfde niveau de 20MA bieden steun op ongeveer AEX 330-333, pas als deze neerwaarts doorbroken worden verslechtert het technische beeld.

Groen licht AEX

Groen licht AEX

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Alles op een rijtje

  • De MACD op de wekelijkse grafiek is positief;
  • De DMI op de wekelijkse grafiek is positief;
  • De steunlijn vanaf de low in 9-3-2010 is nog lang niet gesneuveld, dus positief;
  • De fibonnaci-retracement 38.2%, is overstegen, op naar de 50%, dit is positief;
  • Er spelen geen ‘nieuwe’ ontwikkelingen waardoor de beurs zou kunnen zakken, dit is vooralsnog positief toch?
  • Binnen de Elliot-Wave theorie is er nog ruimte voor een verlenging naar ongeveer AEX370, best positief;
  • Vanaf de high op AEX560 tot de low op AEX199.5, geldt een 50% retracement op ongeveer AEX370-380, dat is positief;
  • Op veel short-posities worden stoplosses aangehouden tussen 347-355, als deze geraakt worden moet worden teruggekocht, dat is positief;
  • Veel analisten adviseren short-posities terwijl er geen power in de markt zit, en dat is ook positief.

Conclusie

Op (middel-) langere termijn zijn er scenario’s denkbaar waarbij de aandelenbeurzen zouden kunnen zakken, echter zover is het naar mijn beeld nog niet.

Pas als een aantal van bovenstaande punten negatief wordt of er zich wederom vervelend nieuws voordoet, kan aannemelijk worden gemaakt dat de AEX wat langer moet zakken. Tot die tijd zou ik rustig blijven zitten.

Wat is uw visie? Denkt u dat de beurs door gaat stijgen?
Doe mee met de discussie (u kunt ook vragen stellen ) en plaats uw reactie op: http://www.dekritischebelegger.nl/forum/topic/groen-licht-aex

Registreren voor het forum kunt u HIER.

Roger Broekhuizen
Helliot Vermogensbeheer

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/groen-licht-aex/

Gerelateerde artikelen:

Roger Broekhuizen

Roger Broekhuizen is managing director van Helliot Vermogensbeheer NV, een vooraanstaande vermogensbeheerder met registratie bij de AFM, DNB en DSI. Hij was beurshandelaar voor een groot handelshuis en later een marketmakersbedrijf, senior vermogensbeheerder en manager vermogensbeheer bij een vooraanstaande beleggingsonderneming. Roger laat ingewikkelde analyses graag over aan zijn collega columnisten en geeft beleggers korte actuele tips voor de opbouw van beleggingsportefeuilles. Hij communiceert openlijk over wat hij vindt van de beleggingsmarkt, beleggingsproducten, van het nieuws en verder over alles waarover een ‘traditionele vermogensbeheerder’ liever zijn mond stijf dicht houdt.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo