DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Even een korte update van mijn vorige artikel. De tides gaven aan dat de bodem op zondag 26 april zou liggen voor de Dow Jones en maandag 27 april voor de AEX.

En nu ferme tik omlaag

Even een korte update van mijn vorige artikel. De tides gaven aan dat de bodem op zondag 26 april zou liggen voor de Dow Jones en maandag 27 april voor de AEX. Een afwijking van 1 of 2 dagen is geen probleem. De bodem in zowel de AEX als de Dow Jones kwam tijdens of vlak na de opening op 28 april om van daaruit te gaan stijgen.

De top in de Dow Jones ligt volgens de tides op vrijdag 1 mei. De top tot nu toe was op 30 april, dus -1 dag, zie de grafiek hieronder.

Top Dow Jones op basis van waterstanden

Top Dow Jones op basis van waterstanden

De Dow moet vandaag zo’n 90 punten of meer stijgen om van -1 dag naar +1 (handels)dag te gaan. De AEX had met de sluiting op 1 mei twee mogelijkheden voor een top, hetzij 30 april hetzij 4 mei.

Top AEX op basis van waterstanden

Top AEX op basis van waterstanden

Laagtij van Amsterdam was het grootst en dus de zwaartekracht het laagst op zondag 3 mei. Vooralsnog heeft dit geresulteerd in een top op 4 mei hetgeen wederom zeer nauwkeurig is. N.B.: de tides hebben, naar ik van anderen begreep, een nauwkeurigheid van circa 80%.

In 20% van de tijd wijkt de beurs af van hetgeen de tides voorspellen, dus we zullen ongetwijfeld nog momenten krijgen dat de voorspelling ernaast zit.  In het vorige artikel schreef ik: “op grond van de hoogtij met de grootste waarde wordt een bodem gemaakt op donderdag 7 mei (deze dag laat de meeste extremen zien). Amsterdam heeft de hoogste stand op zondag 10 mei, dus vrijdag 8 mei of maandag 11 mei geeft dan een bodem voor de AEX.

Ofwel vanaf vandaag (of eventueel morgen) gaat de Dow dalen richting donderdag 7 mei en de AEX richting 8-11 mei. Alles met een marge van 1 of 2 dagen. Niet geheel toevallig werd de uitslag van de ‘stresstest voor banken’ uitgesteld van 4 mei naar 7 mei nábeurs. Nieuws is geen market driver maar veel eerder een resultante van een trend. Het beste nieuws zien we rond of na de toppen, het slechtste nieuws rond of na de bodems. De uitslag van deze stresstest zal, zo verwacht ik, tevens de bodem in de markt markeren. Vandaaruit gaan de beurzen hard opveren. Daarover de volgende keer meer.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/en-nu-ferme-tik-omlaag/

Gerelateerde artikelen:

Elmer Hogervorst

Elmer Hogervorst is auteur, trader, adviseur, columnist, analist. Auteur van het boek Geld, goud en zilver, tezamen met Eric Mecking. Trader op de Forex. Adviseur van vermogende particulieren met vraagstukken op het bescherming van hun vermogen. Columnist en analist op diverse financiële websites

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo