DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


In de weekanalyse van vorige week ging ik uit van een stijging van de AEX en van Goud. De Amsterdamse beursgraadmeter klom inderdaad met 2,9% naar 351,50 punten. Ook Goud boekte een forse winst. De vraag is wat nu?

De W van Willem

In de weekanalyse van vorige week ging ik uit van een stijging van de AEX en van Goud. De Amsterdamse beursgraadmeter klom inderdaad met 2,9% naar 351,50 punten. Ook Goud boekte een forse winst. De vraag is wat nu?  De koersen op Beursplein 5 werden gestimuleerd door speculatie op monetaire maatregelen door de centrale banken van Europa en de VS om de economie te ondersteunen.

In de onderstaande grafiek kunnen we een W-patroon zien.  Na een daling begin februari trad een herstel op en werd een deel van de zwakte goedgemaakt tot 356 punten. Vervolgens trad er weer een correctie op waarna de koersen wederom herstelden. De beurs maakt steeds hogere bodems maar zolang de weerstand op 356 punten en vervolgens 359 punten niet gebroken wordt, is er nog steeds kans op een daling.

AEX-INDEX_28_april_2013

AEX-INDEX_28_april_2013

Niettemin ga ik uit na het forse herstel van de afgelopen week van een verdere opmars van de beurs als onderdeel van een laatste beweging omhoog. Na dit herstel zullen de koersen een forsere correctie laten zien.

Voor Goud blijf ik optimistisch en voorzie dat de prijs van het edelmetaal gaat stijgen. Te denken valt daarbij aan minimaal $1500 per ounce. Wel is er op lange termijn nog steeds sprake van een neerwaartse trend.

Trading signalen

In deze turbulente tijden is traden niet makkelijk. CritiTrader kan een hulpmiddel voor beleggers zijn. Wij houden een positie enkele uren/dag(en) vast. Wij traden in de AEX,DAX, Goud etc. Klik hier voor een proefabonnement op CriTrader.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/de-w-van-willem/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (3 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. Daxen says:

  Na dit herstel zullen de koersen een forsere correctie laten zien.
  Waar baseert U dit op?

  • SatilmisSatilmis says:

   Op basis van de beweging van dit jaar. Sinds februari zit de beurs gevangen in een tradingrange. Het lijkt dus op topvorming/distributiefase.

 2. RK says:

  Wat zie je als top in deze laatste beweging omhoog dan?

wp-puzzle.com logo