DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Na een korte onderbreking lopen de aandelenmarkten toch verder op en zitten daarmee waarschijnlijk in een laatste stuk van de herstelbeweging sinds 9 maart. Zoals vorige week aangegeven ligt het koersdoel voor deze beweging in de AEX op 272-280.

De karavaan gaat weer voort

Na een korte onderbreking lopen de aandelenmarkten toch verder op en zitten daarmee waarschijnlijk in een laatste stuk van de herstelbeweging sinds 9 maart. Zoals vorige week aangegeven ligt het koersdoel voor deze beweging in de AEX op 272-280.

In mijn analyses leg ik de nadruk op het Elliott Wave Principle. Deze theorie gaat uit van bewegingen binnen een bepaalde cyclus en zodra een cyclus compleet is mag je een reactie (correctie ) verwachten.

Een cyclus bestaat veelal uit 5 primaire bewegingen, drie in de richting van de hoofdtrend en twee correcties. De bewegingen binnen een cyclus staan in verhouding tot elkaar, veel voorkomende verhoudingen zijn terug te voeren naar de gulden snede 0,382 en 0,618 welke voortkomt uit de reeks van Fibonacci: 1,1,2,3,5,8,13 enzovoort.

Het EWP gebruik ik in mijn analyses om een scenario te maken over het waarschijnlijk toekomstige koersverloop van de belangrijkste markten. Vervolgens maak ik een keuze welk scenario op enig moment de voorkeur heeft. Dit voorkeursscenario moet vervolgens voldoen aan een aantal voorwaarden qua patroon en structuur van de bewegingen zoals interne verhoudingen.

Naast het EWP gebruik ik een aantal indicatoren waaronder de RSI. Deze indicatoren zijn objectief en dienen het beeld te bevestigen om te komen tot een weloverwogen analyse. Niets is zeker, zeker niet in dit vak, echter voor mij is het belangrijk elke week een eerlijke analyse te maken van de kansen op de beurs maar ook de risico´s.

Technische analyse van de aex op 19 mei 2009

Technische analyse van de aex op 19 mei 2009

Voor de AEX ga ik uit van het scenario 280-180. De afgelopen dagen heeft de AEX een correctie ondergaan van 264 tot 248 en lijkt nu bezig de vorige top uit te nemen. Door de stijging vanaf 248 verhoog ik de stop-loss naar 254 en is het koersdoel 272-280.

Vanaf 280 zijn er nog een aantal ander scenario´s mogelijk een daarvan is een correctie tot het gebied 247-227.  Welk scenario de boventoon gaat voeren zal op basis van voortschrijdend inzicht duidelijk worden.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/de-karavaan-gaat-weer-voort/

Gerelateerde artikelen:

Jan Groothaar

Jan Groothaar is 19 jaar profesioneel met het effectenvak bezig. Na een loopbaan bij ABN Amro als beleggingsadviseur vestigde hij zich sinds 1995 weer in het Oosten van het land. Daar werkte hij voor ING als beleggingsadviseur en senior trader. Sinds 2003 is Jan voor eigen rekening en risico aan het handelen op de beurs in voornamelijk derivaten zoals opties en futures. Technische analyse van markten en op basis daarvan een visie ontwikkelen is de belangrijkste taak van Jan waarbij het Elliott Wave Principle onderdeel vormt binnen zijn analyses.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo