DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Ik neem de gok om short te gaan met een stop op 344, een weloverwogen gok want veel indices wijzen in de richting van een aanstaande correctie, als we de patronen van de stijging beoordelen.

AEX: hebben we een top staan?

Ik neem de gok om short te gaan met een stop op 344, een weloverwogen gok want veel indices wijzen in de richting van een aanstaande daling, als we de patronen van de stijging beoordelen. Daarnaast zijn er verhoudingen die duiden op een irregular in de S&P 500 en treffen we in de Dow Jones aardige verhoudingen aan. Verder valt op dat de markten in Europa geen nieuwe toppen hebben gezet. Vandaag een rondje langs deze markten.

De AEX

De AEX heeft, op een haar na,  de top van januari bereikt. Met steun in de rug van de markten in de VS zou je verwachten dat het doorklieven van deze top een peuleschil zou zijn. Gisteren hebben we de eerste waarschuwing gekregen dat het opstomen naar nieuwe hoogtepunten lastig gaat worden. Sterker de markt kan een grotere daling ingezet hebben.

Of deze daling het begin is van de langverwachte beweging richting 290-270 is nog de vraag. Een tussenbeweging is namelijk nog mogelijk. Gezien de ontwikkelingen in de VS is het scenario van een tussenbeweging echter minder waarschijnlijk.

TA AEX 23 maart 2010 Elliot Wave

TA AEX 23 maart 2010 Elliot Wave

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

De Dow Jones

Zonder u te vermoeien met de theorie is er in de Dow Jones iets merkwaardigs aan de hand. Ik constateer dat de huidige top is uitgekomen op respectievelijk 66,66% en 33,33% stijging.

Dergelijke verhoudingen kunnen  mogelijk wijzen op een  belangrijke top. Tevens is er sinds de bodem van maart vorig jaar een vijf structuur waarneembaar. Indien we met een top te maken hebben dan is een correctie over deze beweging met 38% tot 61% mogelijk.

TA Dow Jones 23 maart 2010 Elliot Wave

TA Dow Jones 23 maart 2010 Elliot Wave

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

De S&P 500

In tegenstelling tot de Dow Jones is er in de S&P in januari reeds een 5 beweging afgesloten, de huidige stijging is dan mogelijk de b golf van een irregular correctie. Zodra deze stijging is afgerond, is een daling te verwachten zijnde golf c. Omdat dit in de meeste gevallen felle dalingen zijn is het raadzaam de komende dagen de vingers aan de knoppen te houden.

TA S&P 500 23 maart 2010 Elliot Wave

TA S&P 500 23 maart 2010 Elliot Wave

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Conclusie

Het is een spannende tijd. Op basis van verhoudingen en patronen lijkt een min of meer forse daling de komende weken veel kans van slagen te hebben, hoewel het er trendmatig allemaal goed uitziet. Indien ook de markten in de VS de komende dagen een draai inzetten dan lijkt fase twee van de daling een feit. Een daling van de AEX tot 290 is, als aan deze voorwaarden is voldaan, mijn verwachting.

Gratis e-mail alert

Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in deze tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het gratis e-mail-alert, waarvoor u zich kunt aanmelden met deze LINK.

Forum

Bezoek ook ons forum op http://www.dekritischebelegger.nl/forum/ en discussieer actief mee.  Klik hier om u aan te melden. Zo hebben wij een AEX-subforum en daarnaast hebben wij ook een  subforum voor beginnende beleggers.

Jan Groothaar

jangroothaar@dekritischebelegger.nl

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/aex-hebben-we-een-top-staan/

Gerelateerde artikelen:

Jan Groothaar

Jan Groothaar is 19 jaar profesioneel met het effectenvak bezig. Na een loopbaan bij ABN Amro als beleggingsadviseur vestigde hij zich sinds 1995 weer in het Oosten van het land. Daar werkte hij voor ING als beleggingsadviseur en senior trader. Sinds 2003 is Jan voor eigen rekening en risico aan het handelen op de beurs in voornamelijk derivaten zoals opties en futures. Technische analyse van markten en op basis daarvan een visie ontwikkelen is de belangrijkste taak van Jan waarbij het Elliott Wave Principle onderdeel vormt binnen zijn analyses.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Jan GroothaarJan Groothaar says:

    Verhogen van de stop loss.

    Verhoog de stop loss tot 348. Nader bericht volgt spoedig op de site.

    Groet Jan

wp-puzzle.com logo