DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Waar ik vorig jaar rond deze tijd aangaf rekening te houden met een verjaardagsbodem, houd ik nog steeds rekening met topvorming. Een eerste bevestiging krijgen we indien AEX onder 334 sluit.

AEX blijft verjaardag vieren

Vandaag gaan we met een andere bril op kijken naar cycli die zich eigenlijk overal, maar ook op de beurs voordoen.

Voor velen van u zal dit misschien wat zweverig overkomen, maar het gehele universum wordt beheerst door cycli van ‘boom’ en ‘bust’. Net zoals er na actie ook altijd reactie moet volgen. We zien het dus dagelijks in alle vormen om ons heen gebeuren, maar vinden het al zo gewoon dat het niet meer opvalt.

We gaan vandaag het verjaardagsprincipe onder de loupe leggen, een heuglijke gebeurtenis in iemands leven.

TA AEX Gann 12 maart 2010

TA AEX Gann 12 maart 2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Verder slaan we, net als Gann, de Bijbel er op na of daar ook cijfers in voorkomen die kunnen helpen bij het in kaart brengen van de cycli. Een opvallend cijfer is 7. Misschien wel het mooist denkbare voorbeeld wat we dan vinden is die van de 7 magere en 7 vette jaren. Wat hier bedoeld wordt is dat na een welvaartsperiode van 7 jaar (actie) er nu een krimpperiode op volgt (reactie). Als u meer interessante getallen weet plaatst het dan op ons forum.

We gaan dus eens kijken of deze info leidt tot inzichten die ons iets kunnen zeggen over de huidige marktstatus van de AEX en natuurlijk vele andere indices.

Waar ik vorig jaar rond deze tijd aangaf rekening te houden met een verjaardagsbodem, houd ik vandaag nog steeds rekening met topvorming, waarbij bovenstaande info van pas komt dit beeld stevig te beargumenteren.

Want als we een snelle blik langs wat beurzen doen dan valt op dat er nogal wat belangrijke bodems in maart te vinden zijn, maar ook toppen. Ik breng in herinnering de Dow Jones- top van januari 2000 op 17 januari (anno 2010 op 19 januari!) en low op 13 maart 2000. Daarnaast zien we bij de AEX op 12 maart 2003 een belangrijke bodem, 9 maart 2009 opnieuw en nu bevinden we ons opnieuw in maart, vandaag zelfs 12 maart…….7….jaar na de bodem van 2003.

Ziet u het al?

Er komen nu opeens twee cycli bij elkaar. Vanaf 12 maart 2003 tot 12 maart 2010 zit precies 7 jaar. En vanaf de low van 2009 tot vandaag zit afgerond 1 jaar. Er worden dus meerdere verjaardagen (7 en 1-jaars) tegelijk gevierd, wat dus een sterk cyclisch signaal kan zijn voor een trenddraai. Vandaar dat de komende weken zo belangrijk zijn het vervolg te zien op de beurzen, want de negatieve aspecten hebben immers nog steeds de voorkeur…zolang er geen nieuwe toppen met hoge volumes op het bord komen!!!!

Een eerste bevestiging krijgen we vandaag indien de AEX onder 339 sluit. We mogen volgende week dan geen nieuwe highs meer maken op slotbasis.

Conclusie:

Hoewel er heel veel cycli zijn die altijd een analyse kunnen onderbouwen, acht ik de bovenstaande argumenten sterk. De keiharde voorwaarde is dan wel dat er geen nieuwe highs meer mogen komen volgende week.

Positie-info:

Een slot onder 334 op slotbasis betekent het innemen van een neerwaarts gerichte positie. Koersdoel 300.

Gratis e-mail alert

Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in deze tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het gratis e-mail-alert, waarvoor u zich kunt aanmelden met deze LINK.

Forum

Wij hebben een nieuw subforum opgericht voor beginnende beleggers: http://www.dekritischebelegger.nl/forum/forum/beginners

Daarnaast kunnen natuurlijk gevorderden ook meedoen over bijvoorbeeld de AEX.

Ik heb positie short. De redactie heeft een short positie in de AEX. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Cees de Vries, technisch analist en vermogensbeheerder

Meer informatie over de analist kunt u vinden op:http://www.invest.nl/Wie/Medewerkers/deVries.asp

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/aex-blijft-verjaardag-vieren/

Gerelateerde artikelen:

Cees de Vries

Cees de Vries was vanaf 1988 tot 1998 senior vermogensadviseur bij verschillende banken. Van 1998 tot 2008 was hij verantwoordelijk voor de invulling van Technische Analyse bij van Lanschot Bankiers. Zijn specialiteit is het analyseren van fondsen en markten op basis van de onbekende, maar unieke wiskundige methode van W.D. Gann . Cees is nu werkzaam als zelfstandige en beheert, naast het analyseren, een snel groeiende groep niet-professionele beleggers. Daarnaast maken professionele eindbeleggers in toenemende mate gebruik van zijn specifieke expertise. Vanaf 13 december 2008 zal elk weekend een bijdrage verschijnen waarbij, als de omstandigheden dat toelaten, een " live trade" opgenomen zal worden.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. onno says:

    vandaag 14 maart 2010, op teletekst het bericht : China maant USA over de dollar.
    Ook de grafiek Euro-dollar voorspeld een verdere daling van de Euro,dus stijging van de dollar. Voor de AEX betekent dat maandag dwars door de weerstand van 345 en een verdere stijging naar de 410. S&p500 naar de 1250 ” maart roert z’n staart” een ware cycli.

wp-puzzle.com logo