DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


En zo kan 13 april komende week geen bodem, maar top(je) worden. April doet tenslotte wat ie wil is mij ooit vroeger geleerd op school.

AEX: April doet wat ie wil!

De vorige week genoemde G- krachten lieten zich inderdaad gelden. Vooral ING liet duizelingwekkende bewegingen zien, waar menig intradagbelegger bewusteloos kon raken van de extreme bewegingen die voor ongekende dagwinsten of verliezen zorgden.

Zoals ik vorige week stelde is het AEX – koersdoel van 186 niet gehaald, terwijl er tijdstechnisch best aanleiding was om omhoog te kijken. Daarnaast gaf ik aan tot 280 rekening te moeten houden met onverwachte of potentiële tegenvallers. Dat is heel vervelend, continu op je hoede te moeten zijn om geen messteek in de rug te krijgen, althans, zo ervaar ik dat. Ik ben dan ook erg blij met de moderne brokers van tegenwoordig, waar ik dagelijks stoplossnivo’s kan aanbrengen bij de aankopen en ook naar hartenlust kan wijzigen. Op die manier houd ik grip op de beleggingen want er was fors gekocht.

Vrijdag jl. heb ik echter de eerste verkoop- actie weer gedaan. Ik heb winst genomen op de bankensector. Onderstaande grafiek laat zien waarom.

Technische analyse van de bankensector, 4 april 2009

Technische analyse van de bankensector, 4 april 2009

U ziet een uurgrafiek van de Europese bankensector. Ten eerste vindt Gann een aantal percentages belangrijk zoals: 50% en 66.66%. We zien een totale stijging vanaf 9 maart van 67.66%. Nagenoeg perfect.

Vervolgens kijken we naar het tijdsaspect. 1/10e PI is 31.4 dagen. Tel dit op bij 9 maart en er komt 10 april uit, beurs gesloten.

Op basis van Gann en PI komen tijd en prijs dus bij elkaar. Opletten dus.

Fibonacci doet ook nog een duit in het zakje namelijk;

Als we de eerste stijgingsgolf op 1 stellen, dan is de tweede 0.618 daarvan (licht afgerond)

Ook Elliott doet mogelijk nog een duit in het zakje namelijk;

Dit kan een complete correctiegolf zijn, waarna nieuwe lows komen. Veel andere varianten (hogere lows) zijn ook mogelijk trouwens.

Als laatste laat de indicator zien dat het zwarte VG tijdens de rally onder 0 bivakkeerde (bearish) en nu het 0-punt kruist. Trendverandering – alert! Ook de blauwe trendmeter bevestigt de nieuwe toppen niet meer, wat ik ook als zwakte uitleg en niet als kracht.

Welnu, als ik dan ook nog word geconfronteerd met het artikel van niet de minste analist, die fundamenteel de zaken tegen het licht houdt, dan houd ik de adem in volgende week.

De banken hebben de indices recent omhoog getild en zijn onontbeerlijk in verdergaand herstel van de markten in het algemeen. Maar stel dat die het nu inderdaad laten afweten? Wie gaan dan het beurskarretje trekken? Wessanen ;-)? Nee dus.

En zo kan 13 april komende week geen bodem, maar top(je) worden. April doet tenslotte wat ie wil is mij ooit vroeger geleerd op school.

Op de vraag hoe belangrijk dit potentiële topje kan worden is geen eenduidig antwoord te formuleren. Ik kan wel zeggen dat het mee gaat vallen, maar weet ook dat 186 nog openstaat als koersdoel. En dat valt helemaal niet mee. Ik durf voor komende week dan ook geen concrete visie neer te leggen. Het enige wat ik doe is stoplossnivo’s managen in een poging het maximale uit de beleggingen te halen. En zo ziet u maar weer: De beurs is net zo veranderlijk als het weer. Soms zijn dingen duidelijk, maar vaak ook niet.

De positie in Goud is uitgestopt, erg jammer. Het verandert niets aan mijn langere termijn visie en ik zal op zwakte dan ook een nieuwe positie heroverwegen. Lange termijnbeleggers kunnen, indien niet verkocht,  een stoploss aanhouden van 700. De stoploss van de Nikkei is aangetrokken, onze turbo noteert al 50% winst en dat met een stoploss van nog geen 5.000.

Overzicht van lopende-en gesloten posities per 10 april 2009

Overzicht van lopende-en gesloten posities per 10 april 2009

Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in deze tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het gratis e-mail- alert, waarvoor u zich kunt aanmelden met het formulier onderaan.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste berichten en opinies van De Kritische Belegger?

Abonneer u dan op onze gratis e-mail alert service. KLIK HIER
Veel succes.

Ondergetekende heeft een positie in de Nikkei, Reed Elsevier en Wessanen. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Cees de Vries, technisch analist en vermogensadviseur
c.devries@dekritischebelegger.nl

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/aex-april-doet-wat-ie-wil/

Gerelateerde artikelen:

Cees de Vries

Cees de Vries was vanaf 1988 tot 1998 senior vermogensadviseur bij verschillende banken. Van 1998 tot 2008 was hij verantwoordelijk voor de invulling van Technische Analyse bij van Lanschot Bankiers. Zijn specialiteit is het analyseren van fondsen en markten op basis van de onbekende, maar unieke wiskundige methode van W.D. Gann . Cees is nu werkzaam als zelfstandige en beheert, naast het analyseren, een snel groeiende groep niet-professionele beleggers. Daarnaast maken professionele eindbeleggers in toenemende mate gebruik van zijn specifieke expertise. Vanaf 13 december 2008 zal elk weekend een bijdrage verschijnen waarbij, als de omstandigheden dat toelaten, een " live trade" opgenomen zal worden.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo