Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Veilig investeren in zonne-energie

Investeren in zonne-energie kan op verschillende manieren:

  • 1- U kunt zelf panelen op uw dak laten installeren en besparen op uw elektriciteitsrekening
  • 2- U kunt aandelen kopen van bedrijven die in de solar industrie actief zijn
  • 3- U kunt in een groen fonds investeren of een ETF kopen
  • 4- U kunt direct investeren in een zonnepark (min 100,000 ,- Euro)

Wij kijken welke projecten serieus perspectief bieden op zo’n 6% rendement, maar u beslist uiteindelijk zelf!

De hoeveelheid energie die de zon in slechts één minuut afgeeft, staat gelijk aan het energieverbruik van de totale wereldbevolking in vier jaar! De zon is dus een enorme gratis, groene energiebron. Het is daarom niet verwonderlijk dat steeds meer particulieren investeren in zonnepanelen op hun dak en in de installatie die via die panelen zonnestralen omzet in duurzame elektriciteit.

Zonne-energie roept in tegenstelling tot windenergie via windmolens weinig of geen weerstand op. Er is geen sprake van  bewegende onderdelen, die de blik op de horizon ‘bevuilen’ of geluid produceren. Bovendien gaan zonnepanelen 30 tot 40 jaar mee en hebben bijna geen onderhoudskosten.

Maar los van particulieren die zonne-energie steeds vaker gebruiken, wordt wereldwijd enorm geïnvesteerd in grootschalige installaties en zogeheten solar parcs, waar tientallen megawatts (MW´s) aan energie mee wordt geproduceerd. Dat is een goede trend, waar ook steeds meer particulieren de weg weten te vinden om op een winstgevende manier in deze populaire – sterk in opkomst zijnde – sector te investeren.

6% rendement!

Gemiddeld genomen bieden serieuze zonne-energie partijen 6% rendement voor een periode van minstens 5 jaar. Het enige nadeel is dat niet iedereen het vaak minimale bedrag van 100.000,-  euro beschikbaar heeft om mee te investeren. Voor diegenen die wel over zulk vermogen beschikken, is dit een prima alternatief voor de spaarrekening bij een bank.

Maar pas op er zijn ook valkuilen, waar we u voor willen waarschuwen. Vraag onze menig  als op het punt staat om duurzaam te investeren, of  bekijk onze selectie aan betrouwbare projecten.

Wilt u duurzaam beleggen en een rendement behalen van 6%? Wij hebben namen en rugnummers van serieuze partijen in een aantal grote zonne-energie projecten en maken het mogelijk voor u!

Wij van RendabelBeleggen.nl willen u als belegger de mogelijkheid bieden om de juiste keuzes te maken. RendabelBeleggen.nl zal daarom de komende tijd extra veel aandacht besteden aan sociaal verantwoord beleggen. De nadruk komt daarbij te liggen op ‘sustainable investing’, zonder enige concessie te doen aan het rendement.

Record gebroken

Uit cijfers gepubliceerd door wiki-solar.org begin deze maand, is een nieuw jaarlijks record neergezet in 2016 met voor bijna 35 gigawatt (GW) aan nieuwe zonne-energie installaties. Dit bracht de cumulatieve installaties dicht tegen een capaciteit van 100 GW. Het wereldwijde totaal eindigde het jaar op 96 GW net onder de magische grens van 100 GW. Al zal die mijlpaal in de loop van dit jaar snel genoeg bereikt en doorbroken worden.

Fragmentarische resultaten

Op continentaal niveau verschilden de uitkomsten aanzienlijk: Noord-Amerika’s capaciteit steeg met 129% ten opzichte van het jaar daarvoor, terwijl Europa een daling liet zien van 50%. Noord-Amerika liet een gigantische eindejaarsspurt zien toen afgelopen december bijna 3 GW aan nieuwe capaciteit in slechts een maand werd geregistreerd. Europa werd daarentegen geraakt door ongunstig overheidsoptreden in zijn laatste grote markt, het Verenigd Koninkrijk.

Azië was weer goed voor ongeveer 2/3 van nieuwe capaciteit met een groeicijfer van 57%, waar India zich nu naast China heeft geschaard in de top van de zonne-energie markt.

Afrika en Zuid-Amerika groeiden met indrukwekkende cijfers: beide met meer dan 200%! Oceanië bleef op gelijk niveau, maar wel met gunstige vooruitzichten in het verschiet voor de toekomst.

Markt in 2017 moeilijker te voorspellen

Ondanks dat veel analisten denken dat we ook in 2017 weer op weg gaan naar een recordjaar, lijken de voorspellingen lastiger te worden. Vooral in India en Chili zit er nog veel rek in, net als in Brazilië en Australië waarvan spoedig meer nieuwe capaciteit wordt verwacht.

Maar de teruggang in Europa is teleurstellend. Daarom zijn de zonne-energie projecten in Spanje zo belangrijk, vooral gezien het grootste aantal zonuren per jaar in Europa.

Directeur Hakkan Yildirim van Tomorrow Energy liet eerder al weten grote mogelijkheden te exploreren met lokale partners voor de ontwikkeling van zonnekracht installaties in Spanje. Hij noemde het nog maar een tipje van de ijsberg in de grote overgang naar zonne-energie, waar voor beleggers jaarlijks stabiele rendementen mee te behalen zijn gedurende tientallen jaren op rij.


Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. Beleggen in aandelen, valuta, opties en futures brengt hoge mate van risico’s met zich mee, derhalve zijn ze niet geschikt voor elke type belegger. U kunt een deel of volledige inleg verliezen. Overleg met een deskundige voordat u besluit om te investeren in deze instrumenten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur. De auteur heeft geen positie in bovengenoemde aandelen/producten. RendabelBeleggen.nl en zijn columnisten, schrijvers en analisten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van gegevens, suggesties of ideeën verstrekt door of namens RendabelBeleggen.nl via één van zijn websites.

Bron: Rendabel Beleggen

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Veilig investeren in zonne-energie”

  1. Avatar

    Erg overtuigend, uw stuk over investering in zonne-energie. Van het succes van investering in eigenvoorziening had ik al een geslaagd voorbeeld gezien. Mijn broer is met een combi van zonnepanelen en warmtepomp volledig zelfvoorzienend op het gebied van energie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *