Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Veroorzaken centrale banken de volgende crisis ?

De recente geschiedenis wijst er op dat het verhogen van de rentetarieven die hoger zijn dan gerechtvaardigd door macro-economische vooruitzichten niet het juiste beleid zou zijn voor financiële stabiliteit. Dat blijkt uit een onderzoek van de National Institute of Economic and Social Research, (NIESR), een onafhankelijk en gerespecteerd Brits economisch onderzoeksinstituut; opgericht in 1938 en daarmee ook het langst bestaande onderzoeksinstituut op dit vlak in het Verenigd Koninkrijk.

De aanzienlijke verkrapping van het monetaire beleid in de geavanceerde economieën van medio 2004 tot medio 2006 kon de toegenomen risicobereidheid in het financiële stelsel niet in de kiem smoren,. Het beleidsfalen voorafgaand aan de wereldwijde financiële crisis kwam niet door laks monetair beleid, maar door het falen van regelgevers om nieuwe risico’s aan te pakken (en markten te sanctioneren) die door innovatie bij internationale banken werden gecreëerd.

De monetaire verruiming na de crisis, aanvankelijk ontoereikend, maar uiteindelijk met veel radicale vormen, beëindigde de ernstige wereldwijde recessie. Dit gebeurde zonder verhoging van de totale schuld / inkomensverhoudingen van de niet-financiële particuliere sector in de geavanceerde economieën. Maar het heeft de rentegevoeligheid van de balansen van financiële intermediairs verhoogd, een effect versterkt door nieuwe regelgeving.

Boekhoudregels en prudentiële regels, die het renterisico niet goed behandelen, moeten opnieuw worden bekeken. Het huidige macroprudentiële beleid voldoet grotendeels niet aan de toegenomen blootstellingen aan renterisico’s en liquiditeitsrisico’s waarmee financiële ondernemingen worden geconfronteerd. Het probleem voor het monetaire beleid is dat, gezien de omvang van het renterisico op de balans van financiële intermediairs, de macro-economische effecten van rentestijgingen groter en veel onzekerder zijn geworden.

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 21.888 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER

We spreken nu natuurlijk voor eigen parochie. Daarom is het ook belangrijk wat de mening van abonnees zijn. Zie de beoordeling van Erik die zijn reactie op het forum gepost heeft

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Veroorzaken centrale banken de volgende crisis ?”

  1. Avatar

    Centrale banken zullen nu juist zelf slachtoffer worden van deze aanstormende crisis..Als ze contra hadden gedaan aan wat rentemarkt aangaf hadden ze dit kunnen voorkomen. Maar ze hebben de rentemarkt zelf als leidraad genomen, zijn meegegaan in wat op zich al crisis was, en is. Dan is het vragen om moeilijkheden, als rentemarkt iets aangeeft en je voert dit zelf ook door!..

    Het opvolgen van rente kon in goede tijden geen kwaad, die tijden waren tijden geleden al veranderd! Nu wordt het een probleem, wat ze niet voorzien hadden..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *