DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Source: Antana & https://flic.kr/p/gGQzK3Source: Antana & https://flic.kr/p/gGQzK3

Alleen sentiment bepaalt prijs cryptovaluta’s

De prijzen van cryptovaluta’s worden niet bepaald door economische factoren, maar uitsluitend door de stemming van beleggers, blijkt uit een onderzoek van de Warwick Business School, University of Warwick.

De studie, “Cryptocurrencies as an asset class: an empirical assessment“, waarin gekeken werd naar de wekelijkse handelspatronen van de 14 grootste cryptovaluta’s, bevestigde dat er geen correlatie was met economische indicatoren waarop beleggers hun beslissingen baseerden. De prijzen werden volledig beïnvloed door eerdere rendementen en emoties van beleggers.

Profiteer van de Bitcoin-trend zonder ze te kopen. KLIK HIER

Volgens de auteur, Dr. Daniele Bianchi, die naar de 14 grootste cryptovaluta’s keek, betekende de hoge volatiliteit van hun prijs dat ze nauwelijks als een betrouwbaar spaarinstrument konden worden gezien.

“Dit zijn geen normale valuta’s waarin de economie van een land de prijs beïnvloedt. In plaats daarvan delen ze overeenkomsten met beleggen in aandelen van een hightechbedrijf, “zei Bianchi.

“Als gevolg hiervan lijkt de markt voor digitale munten aan het eind van de jaren negentig van de vorige eeuw op de dotcom-bubble, en het is mogelijk dat slechts een handjevol van hen overleeft, dus voor beleggers is het net zoiets als kiezen voor wie de Amazon van vandaag wordt.”

Tegelijkertijd benadrukte Bianchi dat hoewel de markt voor cryptovaluta’s groeide, deze door slechts een paar spelers zou worden gedomineerd.

“Digitale munten hebben meer gemeen met een aandeleninvestering in een bedrijf dan een investering in een traditionele valuta. Bijvoorbeeld, het vasthouden van bitcoin kan uiteindelijk gezien worden als een investering in de blockchain-technologie in plaats van een eenvoudige speculatie, “zei Bianchi.

“Dat gezegd hebbende, zijn portefeuillerendementen zeer volatiel, waardoor de kansen om een populaire momentumstrategie voor het handelen in cryptovaluta’s te gebruiken, teniet worden gedaan.

“Hoewel er voorspellende kracht is van prestaties uit het verleden voor toekomstige rendementen, is de winstgevendheid van een momentumstrategie in cryptovalutamarkten alleen op zeer korte termijn significant.”

Profiteer van de Bitcoin-trend zonder ze te kopen. KLIK HIER

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: https://www.dekritischebelegger.nl/economie/valuta/alleen-sentiment-bepaalt-prijs-cryptovalutas/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo