DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Source: Kevin Doncaster & https://flic.kr/p/FY2gSoSource: Kevin Doncaster & https://flic.kr/p/FY2gSo

China heeft enorme giftige leningen

De giftige leningen in het Chinese financiële systeem kunnen 10 maal hoger zijn dan de officiële schattingen.  Dat schrijft Fitch. De internationale kredietbeoordelaar stelt in een rapport dat de zogenaamde leningen die geen rendement opleveren circa 15% tot 21% bedragen. Officiële instanties gaan uit dat deze giftige leningen eind juni 2016 slechts 1,8% bedroegen.

Fitch waarschuwt dat deze ratio verder zal toenemen op middellange termijn. De internationale kredietbeoordelaar waarschuwt dat dit ratio nog eens met 10% tot 13% tegen eind 2018 kan toenemen als op de huidige voet wordt doorgegaan en geen extra interne of externe kapitaal wordt opgehaald.

Er zijn al reeds tekenen van stress zoals de toegenomen snelheid waarbij banken leningen afschrijven. Voor het oplossen van de problematiek van slechte leningen is een bedrag nodig van  7.4 biljoen tot 13.6 biljoen yuan ($1100 miljard-2100 miljard). Dat is gelijk aan 11% tot 20% van de Chinese economie.

Volgens de kredietbeoordelaar zal de overheid bijspringen om de schuldenproblematiek van het bedrijfsleven op te lossen. Dit kan echter de kredietwaardigheid van China onder druk zetten dat momenteel een  A+ rating met stabiele vooruitzichten heeft. Fitch sluit dit scenario niet uit maar acht het onwaarschijnlijk. In dat geval zal de overheidsschuld onverwacht toenemen.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: https://www.dekritischebelegger.nl/bric/china/china-enorme-giftige-leningen/

Gerelateerde artikelen:

  • Geen gerelateerde artikelen
Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo