DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Source: www.amenclinics.com & https://flic.kr/p/nYcgrLSource: www.amenclinics.com & https://flic.kr/p/nYcgrL

Vrouwen haten risico nog meer dan mannen

Het feit dat vrouwen en mannen in een andere gemoedstoestand verkeren, is te wijten aan het kenmerkende verschil in testosteronniveaus in het bloed. En dat zou ook van invloed kunnen zijn op de beleggingsstijl . Professor Martin Weber van de Universiteit van Mannheim verwijst in elk geval naar studies die hormonale verschillen detecteren en hun invloed op de bereidheid van mannen en vrouwen om risico’s te nemen.

Vrouwen zijn minder bereid om financiële risico’s te nemen, aldus hun nieuwe onderzoek. Driekwart van de vrouwen van de meer dan 9.000 ondervraagde personen weigert financiële risico’s, maar slechts iets minder dan tweederde van de mannen. “Vrouwen haten risico nog meer dan mannen”, zei Weber tijdens een evenement in Frankfurt.

Vrouwen, die voorzichtiger zijn , beleggen het geld van hun familie minder vaak in effecten of fondsen dan mannen. Slechts 15 procent van de vrouwen belegt hun vermogen in fondsen, obligaties, aandelen of certificaten.

En wanneer vrouwen in de kapitaalmarkt investeren, hebben ze de neiging om het geld te verbreden – meer in fondsen dan in individuele aandelen. Zo investeerde 11 procent van de ondervraagde vrouwen het kapitaal van hun huishouden in fondsen, slechts 7 procent in aandelen en 4 procent in obligaties.

In het verleden hebben wij u meer gewezen op het positievere effect.  Het blijkt dat hoe meer vrouwen aan de top van het bedrijfsleven staan des te rustiger de portefeuille van beleggers is. Ondernemingen met meer genderdiversiteit onder managers hebben consequent lagere koersschommelingen van aandelen gezien, dat stelt Bank of America in een rapport.

Voorkom dure beleggingsfouten en vraag het waardevolle rapport: “De 10 valkuilen van zelf beleggen” aan. KLIK HIER

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: https://www.dekritischebelegger.nl/beleggen/vrouwen-haten-risico-nog-meer-dan-mannen/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo