DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Vlees noch vis!

Wat een rare week in de financiële markten! Terwijl Olie omlaag dook naar het koersdoel, wist Goud verder op te stomen evenals de Euro ten opzichte van de dollar.

Slecht nieuws (fraude Madoff) werd niet ‘beloond’ met een koersduikeling en de historische renteverlaging in de VS (all time low) werd niet met gejuich ontvangen. Om radeloos van te worden. Wat brengt de markten dan in beweging? Of moeten we vaststellen dat we in een patstelling zitten? Zomaar een paar vragen die door mijn hoofd spelen.

De expiratieweek heeft ook een duit in het zakje gedaan wat de wilde bewegingen betreft, reden temeer om deze week maar snel te vergeten.

Helaas is de AEX- positie uitgestopt, mogelijk juist vanwege het expiratiegeweld, en daalt de AEX alsnog de komende weken.

Ten aanzien van de aandelen zijn er weinig koopjes te vinden die voldoen aan de criteria van mijn handelsmethode. Twee namen vielen in positieve zin op, die een korte termijn trade waardig zijn. Van die twee wil ik vandaag de volgende tippen.

Wessanen: Een mooie risico/rendementsverhouding is ontstaan.

Grafiek Wessanen

Grafiek Wessanen

Klik op afbeelding voor vergroten grafiek

De stoploss is EUR 4. Een herstelbeweging tot in eerste instantie EUR 6.25, vervolgens EUR 7, behoort in zo’n scenario tot de serieuze mogelijkheden. Qua patroon ga ik uit van een ‘triple bottom’, die nog niet bevestigd is, daar moet de tussenliggende top immers voor worden uitgenomen. U ziet op de grafiek dat Wessanen in een fuik beweegt, namelijk tussen de horizontale steunlijn en dalende zwarte weerstandslijn. Een uitbraak opwaarts is mijn favoriete scenario, daar kopers rond EUR 4.30 telkens terugkeren. Indien u mocht denken dat zo’n trade niet interessant is bedenk dan dat een herstelbeweging van EUR 4.40 tot EUR 6.25 wel 42% rendement is.

Succes!

PS: Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in deze tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het e-mail- alert, waarvoor u zich kunt aanmelden: KLIK HIER

Cees de Vries, technisch analist en vermogensadviseur
c.devries@dekritischebelegger.nl

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/trading-tips/vlees-noch-vis/

Gerelateerde artikelen:

Cees de Vries

Cees de Vries was vanaf 1988 tot 1998 senior vermogensadviseur bij verschillende banken. Van 1998 tot 2008 was hij verantwoordelijk voor de invulling van Technische Analyse bij van Lanschot Bankiers. Zijn specialiteit is het analyseren van fondsen en markten op basis van de onbekende, maar unieke wiskundige methode van W.D. Gann . Cees is nu werkzaam als zelfstandige en beheert, naast het analyseren, een snel groeiende groep niet-professionele beleggers. Daarnaast maken professionele eindbeleggers in toenemende mate gebruik van zijn specifieke expertise. Vanaf 13 december 2008 zal elk weekend een bijdrage verschijnen waarbij, als de omstandigheden dat toelaten, een " live trade" opgenomen zal worden.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Platje says:

    Ik denk dat tot eind februari de beurs gelijk blijft of iets omhoog gaat
    dan komt er een dipje gr Henk

  2. LC says:

    Wat heeft het voor zin te zeggen ‘ik denk dat…’ . zo zijn er miljoenen verwachtingen van beleggers die gebaseerd zijn op eigen voorkeur, posities, hoop of angst. Kom met argumenten, cijfers of grafieken (waar overigens alle richtingen mee te onderbouwen zijn). Hoe meer je vast zit aan dit soort gedachten hoe moeilijker het wordt vooringenomen standpunten EN posities los te laten en hoe meer verlies je zal lijden als het toch anders blijkt te zijn.

wp-puzzle.com logo