DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Voor de komende weken wordt een outperformance voorzien in de DJ Stoxx 600 Personal Care & Household sector. Deze is uit een dalende ‘broadening wedge’ gebroken.

Loef TIP: persoonlijke verzorging

Voor de komende weken wordt een outperformance voorzien in de DJ Stoxx 600 Personal Care & Household sector. De sector is conform het technische analyse handboek uit een dalende ‘broadening wedge’ gebroken en de MACD van de relatieve sterkte lijn is weer opwaarts gekruld.

In deze column wordt elk weekend een ‘Technisch Inspirerend Patroon’ (afgekort ‘TIP’) onder de publieke aandacht gebracht. Deze column wordt opgesteld door Edward Loef van Loef Technische Analyse B.V. (LTA)  in samenwerking met De Kritische Belegger.

De LOEF TIP is bedoeld om belangstellenden in de technische analyse wekelijks te inspireren. De inhoud van deze column is nadrukkelijk niet bedoeld als een persoonlijk advies. De technische analyse maakt primair gebruik van de koersgrafiek en van de beurskoers afgeleide indicatoren met het doel om trends en trendomslagen tijdig te herkennen.

In de afgelopen week verloren de DJ Oil & Gas Sector met een verlies van -3,7% en DJ Basic Resources met een verlies van -3,24% relatief veel in verhouding tot de DJ Stoxx 600 index die met -0,86% onderuit ging. De twee toppers van de afgelopen week waren de HealthCare Sector met een stijiging van +3,0% en de sector Personal Care & Household met+2,2%. De HealthCare Sector werd halverwege vorige maand getipt en is sindsdien gestegen met +5,29% ten opzichte van een stijging van 1,01% in de DJ Stoxx 600 index in dezelfde periode. De vorige week getipte automobielsector die begin deze week kon worden toegevoegd aan de portefeuille remde met -1,49% wat harder af dan het koersverlies van -0,86% in de DJ Stoxx 600 index. Deze tip blijft gehandhaafd, dus ‘open’ staan, omdat de automobielsector vrijdag weer sterk aan een inhaalrace begon en de top-3 performers behoorde in de Europese DJ sectoren.

Loef TIP 6 mei 2011

Loef TIP 6 mei 2011

W/V%= Winst of Verlies in procenten.

Voor de komende weken wordt een outperformance voorzien in de DJ Stoxx 600 Personal Care & Household sector (zie grafiek). De sector is conform het technische analyse handboek uit een dalende ‘broadening wedge’ gebroken en de MACD van de relatieve sterkte lijn is weer opwaarts gekruld. De DJ Stoxx 600 Peronal Care & Household sector wordt maandag tegen de openingskoers opgenomen in het overzicht van’open tips’.

DJ Stoxx 600 Personal Care & Household (412,68)

DJ Stoxx 600 Personal Care & Household

DJ Stoxx 600 Personal Care & Household

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

DISCLAIMER

Edward Loef en/of LTA heeft geen prive/zakelijke posities in deze publicatie genoemde waarden. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is deze disclaimer van toepassing.

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Alle tips kunnen teruggelezen worden onder het trefwoord Loef Tip

Edward Loef
Technisch analist
e.loef@dekritischebelegger.nl

Update 8 mei: Abusievelijk werd de Nikkei-225 in het overzicht niet vermeld. Dit is nu bijgewerkt. Zie http://www.dekritischebelegger.nl/trading-tips/loef-tip-nikkei/

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/trading-tips/loef-tip-persoonlijke-verzorging/

Gerelateerde artikelen:

Edward Loef

Edward R. Loef (1964) is directeur van Loef Technische Analyse B.V., een onderneming gespecialiseerd in onafhankelijke professionele technische analyse beleggingsresearch. Edward werkte daarvoor o.a. bij de Rabobank, CenE Bankiers en F.van Lanschot Bankiers als senior beleggingsadviseur en de laatste jaren bij Theodoor Gilissen Bankiers als senior technisch analist. Hij is in de Verenigde Staten geregistreerd bji de IFTA als Certified Financial Technician en in Nederland lid van de Vereniging van Beleggingsanalisten (VBA) en Dutch Committee on Technical Analysis (DCTA).

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Morningstar says:

    Waar is de TIP op de Nikkei-225 gebleven? Deze stond vorige week nog open.

  2. SatilmisSatilmis says:

    @Morningstar bedankt voor uw reactie. Abusievelijk werd de Nikkei-225 in het overzicht niet vermeld. Het overzicht is nu bijgewerkt. Zie: http://www.dekritischebelegger.nl/trading-tips/loef-tip-nikkei/

wp-puzzle.com logo