DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De automobielsector was deze week de best presterende sector. De hogere bodem gevolgd door een hogere top is een teken van toenemende vraag.

Loef TIP: meeliften

De automobielsector was deze week de best presterende sector. De hogere bodem gevolgd door een hogere top is een teken van toenemende vraag. In relatieve zin presteert de sector sinds kort ook weer beter.

In deze column wordt elk weekend een ‘Technisch Inspirerend Patroon’ (afgekort ‘TIP’) onder de publieke aandacht gebracht. Deze column wordt opgesteld door Edward Loef van Loef Technische Analyse B.V. (LTA)  in samenwerking met De Kritische Belegger.

De LOEF TIP is bedoeld om belangstellenden in de technische analyse wekelijks te inspireren. De inhoud van deze column is nadrukkelijk niet bedoeld als een persoonlijk advies. De technische analyse maakt primair gebruik van de koersgrafiek en van de beurskoers afgeleide indicatoren met het doel om trends en trendomslagen tijdig te herkennen.

De Europese Dow Jones Stoxx 600 index steeg in de afgelopen vijf handelsdagen met + 1,18%. Vorige week werd op basis van het relatieve sterkte concept de ‘DJ Stoxx 600 Industrial Goods & Services Sector’ getipt bij een koers op 337,80. De koers opende deze week op 337,11 en steeg door naar 344,38 vrijdag bij sluiting. Deze koerssprong van +2,16 levert een outperformance op van 0,98%. De sectoren HealthCare realiseerde een marginale outperformance van 0,04% sinds de ‘tip’ op 15 april jl.

De chemiesector die op 8 april werd ‘getipt’ steeg sindsdien met +5,8% terwijl de DJ Stoxx 600 index in dezelfde periode met +0,75% steeg. Deze outperformance bedroeg daardoor +5,05%. Je zou kunnen zeggen dat selecteren op basis van relatieve sterkte meerwaarde oplevert.

Loef TIP 29 april 2011

Loef TIP 29 april 2011

W/V%= Winst of Verlies in procenten.

De automobielsector was deze week de best presterende sector. De hogere bodem gevolgd door een hogere top is een teken van toenemende vraag. In relatieve zin presteert de sector sinds kort ook weer beter. Daarom wordt aankomende maandag tegen de openingskoers de DJ Stoxx 600 Automobile & Parts Sector aan de lijst van ‘open tips’ toegevoegd. De andere posities blijven gehandhaafd.

DJ Stoxx 600 Automobile & Parts (362,70)

DJ Stoxx 600 Automobile & Parts

DJ Stoxx 600 Automobile & Parts

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

DISCLAIMER

Edward Loef en/of LTA heeft geen prive/zakelijke posities in deze publicatie genoemde waarden. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is deze disclaimer van toepassing.

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Alle tips kunnen teruggelezen worden onder het trefwoord Loef Tip

Edward Loef
Technisch analist
e.loef@dekritischebelegger.nl

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/trading-tips/loef-tip-meeliften/

Gerelateerde artikelen:

Edward Loef

Edward R. Loef (1964) is directeur van Loef Technische Analyse B.V., een onderneming gespecialiseerd in onafhankelijke professionele technische analyse beleggingsresearch. Edward werkte daarvoor o.a. bij de Rabobank, CenE Bankiers en F.van Lanschot Bankiers als senior beleggingsadviseur en de laatste jaren bij Theodoor Gilissen Bankiers als senior technisch analist. Hij is in de Verenigde Staten geregistreerd bji de IFTA als Certified Financial Technician en in Nederland lid van de Vereniging van Beleggingsanalisten (VBA) en Dutch Committee on Technical Analysis (DCTA).

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo