DAX-systeem: van € 7.000 naar € 32.332

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Source: Global Panoram & https://flic.kr/p/mYrZqQSource: Global Panoram & https://flic.kr/p/mYrZqQ

De ‘Le Pen’ Trade

De presidentsverkiezing in Frankrijk is de belangrijkste politieke gebeurtenis in het tweede kwartaal, niet alleen in Europa maar ook voor de wereldwijde financiële markten in het algemeen. Er zijn twee rondes en drie kandidaten maar één naam is vooral belangrijk – Marine Le Pen. Le Pen, leider van de anti-Europese en anti-immigratie Front National, belooft een referendum over het EU-lidmaatschap binnen de eerste zes maanden van haar presidentschap.

Een dergelijke stap zou een klap voor de Europese Unie zijn en een Frexit kan het project geheel ondermijnen. Het is dus een existentieel risico voor de euro. Een stijging van de populariteit van Emmanuel Macron lijkt de kansen van Le Pen te hebben afgenomen. Peilingen waren echter niet goed in staat om zowel de Brexit als de verkiezing van Trump te voorspellen.

De eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen zal gehouden worden op 23 april en de beslissende tweede ronde op 7 mei. Als Le Pen wint, dan kunnen handelaren overwegen om een shortpositie in EURJPY te nemen. De euro kan onder druk komen en de Japanse munt wordt dan gebruikt als vluchthaven. De beweging van het valutapaar na de Brexit-referendum was binnen een dag circa 1250 pips.

EURJPY Brexit

EURJPY Brexit

De EURJPY stortte in na de Brexit-referendum. Het valutapaar kan op een zelfde manier reageren als Le Pen de verkiezingen in Frankrijk wint. Inspelen op dat Le Pen de verkiezingen wint kan dus door middel van short te gaan op de EURJPY.

Wij hebben een gratis rapport opgesteld met vijf handelsideeën voor dit kwartaal. Bent nu benieuwd naar de andere vier beleggingsmogelijkheden?  VRAAG HIER HET GRATIS RAPPORT AAN.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/trading-tips/le-pen-trade/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo