DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De katoenprijzen zijn in lijn met de prijzen van andere grondstoffen dit jaar gedaald. De angst voor een afkoeling van de wereldeconomie heeft een correctie in gang gezet.

Geef ze van katoen

De katoenprijzen zijn in lijn met de prijzen van andere grondstoffen dit jaar gedaald. De angst voor een afkoeling van de wereldeconomie en vooral die van China heeft een correctie in gang gezet. Ook de aardbeving in Japan en andere incidentele factoren zoals de droogte in Afrika drukten de prijzen.

katoen 2011

katoen 2011

Deze zwakte is echter een dipje als we het in lange termijn perspectief plaatsen. (zie onderstaande figuur) Vooral na 2008 zijn de katoenprijzen fors gestegen.

katoenprijzen 2001-2011

katoenprijzen 2001-2011

Katoen is de belangrijkste grondstof voor kleding. Een groeiende wereldbevolking maakt beleggen in katoen dus interessant.

Ook op korte termijn is de grondstof aantrekkelijk. In de Verenigde Staten, een van de grootste producten ter wereld, heerst een uitzonderlijk periode van droogte en extreme hitte.  Slechts 29% van de oogst was in goede of uitstekende conditie op 24 juli. In dezelfde periode een jaar eerder was dit nog 68%. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse ministerie van landbouw.

Trading tip

Hoe kunt u profiteren van deze ontwikkeling? Onze ervaren handelaar Chel die binnen drie maanden een rendement heeft gehaald van 20% heeft vandaag een trading tip voor katoen gepubliceerd op ons forum. Hij wil inspelen op een herstel door een Katoen Future Turbo Long te kopen.

“Vandaag leggen wij een order in op de Katoen Future Turbo Long 75. Wij willen 300 stuks aankopen tegen een koers van 1,94.”

Mocht u ook na 31 juli onze trades willen volgen, ga dan naar http://www.dekritischebelegger.nl/abonnementen/chel-trading/.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/trading-tips/geef-ze-van-katoen/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Andre Alfonsi says:

    Is er een recenter overzicht verkrijgbaar?
    Ik zoek de ontwikkeling van 2010 t/m 06-2012

wp-puzzle.com logo