DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Een herhaling van de Tip van 15 april 2009. Toen was de aankoopprijs € 29,53. Inmiddels staat het Delta Deelnemingen Fonds op een koers van € 42,77, een koerswinst 44,8 %.

Zo wat een patser!

Een herhaling van de Tip van 15 april 2009. Toen was de aankoopprijs € 29,53. Inmiddels staat het Delta Deelnemingen Fonds op een koers van € 42,77, een koerswinst 44,8 %. Daarboven komt nog het  dividendrendement dat momenteel ruim 5 % bedraagt.

Het fonds investeert in een geconcentreerde portefeuille van Nederlandse mid- en small caps. Het fonds neemt daarin deelnemingen van minimaal 5 % vanwege de deelnemingsvrijstelling. Het fonds selecteert daarbij steevast aandelen met een veronderstelde onderwaardering. Dat ging de afgelopen tien jaar erg goed getuige het gemiddelde rendement van 11,9 % per jaar. Bedenk dat in deze periode de AEX-index halveerde. Dit jaar bedraagt het rendement 4,38 %. Dat is eveneens goed in vergelijking met de AEX (- 1,5 %).

Het fonds wordt beheerd door Delta Lloyd en heeft ruim 760 mio onder beheer. De grootste posities zijn momenteel Imtech, Arcadis, TKH Group, Binck Bank, Beter Bed, Exact, Ten Cate, Macintosh, Grontmij en Accell.

Datum advies: 14 juni 2010
Koers: € 42,77
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: NL0000288389

Ondergetekende heeft zelf geen positie in dit fonds. Klanten wel. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Senior Vermogensbeheerder INMAXXA

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Een overzicht van de rendementen van de alle Tips van de week vindt u hier.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/zo-wat-een-patser/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo