DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Voor beleggers die de aandelemarkt het liefst nog mijden maar die toch extra rendement willen boven de spaarrekening is dit fonds een uitkomst.

Voor aandelenmijdende beleggers

Tip van de week: Franklin Templeton Global Return Fund

Veel beleggers hebben nog steeds weinig vertrouwen in aandelen. Vandaar dat er nog steeds sprake is van een netto uitstroom uit beleggingsfondsen in aandelen (wereldwijd). Obligatiefondsen daarentegen mogen nog steeds veel nieuw geld verwelkomen. Het herstel op de (bedrijfs) obligatiemarkt sinds het diepste punt van de crisis heeft daar sterk aan bijgedragen.

Voor beleggers die de aandelemarkt het liefst nog mijden maar die toch een surplus aan rendement willen boven de spaarrekening is genoemd fonds een uitkomst. Franklin Templeton Global Return Fund belegt wereldwijd in obligaties van overheden, van aan overheden gelieerde instellingen en ondernemingen.

Het fonds realiseerde in 2008 een rendement van 1,4 %, in 2009 van 30,4 % en dit jaar tot op heden 11,93 %. Het gemiddelde rendement per jaar bedroeg over deze afgelopen 3 jaar 13,7 %. Het dividendrendement is 6,14 %. Het fonds heet ruim 1900 miljoen onder beheer. De fondsbeheerder is Michael Hasenstab van Franklin Templeton.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Datum advies: 22 maart 2010
Koers: € 11,89
Actuele koers: Klik hier
ISIN Code: LU0234926953

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten wel. De redactie heeft geen positie in dit effect. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u dit fonds kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie] Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/voor-aandelenmijdende-beleggers/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo