DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De Koers/Winstverhouding van deze beurs is slechts 10. Het dividendrendement bedraagt 2,76 %.

Vietnam interessant voor beleggers

De beurs van Vietnam heeft een matig 2010 achter de rug. Beleggers in de Ho Chi Minh- index zijn het afgelopen jaar niet veel opgeschoten. Het verlies bedroeg een kleine 14 %. Vietnam blijft echter een interessante emerging market.

Als gevolg van de teleurstellende koersontwikkeling en het relatief gebrekkige herstel sinds de kredietcrisis is de Koers/Winstverhouding van deze index slechts 10. Het dividendrendement bedraagt 2,76 %.

De Ho Chi Minh-index bereikte in de loop van 2007 zijn All Time High van 1155 punten en staat na een matig 2007, een slecht 2008, een redelijk goed 2009 en weer een teleurstellend 2010 inmiddels op een niveau van rond de 480 punten. Dat is zo’n 60 % lager!

Tip van de Week: Koop: FTSE Vietnam Index ETF

De genoemde ETF is een mandje van 33 Vietnamese aandelen en staat genoteerd in o.a. Duitsland (de uitgever is Deutsche Bank) en Hong Kong. De voornaamste holdings zijn: HAGL, Vincom, Petrovietnam Fertilizer and Chemical, The Corporation For Financing and Promoting Technology, Hoa Phat Group en Petrovietnam Drilling. De tracker heeft in total ruim 340 miljoen dollar onder management.

Datum: 11 januari 2011
Koers: $ 37,95 (28,69 EUR)
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: LU0322252924

Dit is een zogenaamde. synthetische tracker.

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/vietnam-interessant-voor-beleggers/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Franke BurinkFranke J. Burink says:

    Gelukkig voor de aandelenhandel zijn de meningen over Vietnam verdeeld. Juist afgelopen week had het Engelse zakenblad The Economist een behoorlijk negatief artikel over het land: Vietnam’s troubled economy. Toch eerst even lezen maar. Maar … dit blad loopt wel meer achter de feiten aan.

wp-puzzle.com logo