DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Naast het eerder genoemde US Natural Gas Fund (UNG) is er nog een mooie gelegenheid om in stijgende prijzen van aardgas te participeren.

Turbo op Gas

Twee weken geleden kwam ik met een tip om de ETF US Natural Gas Fund te kopen. De prijs van aardgas is immers sinds de zomer van 2008 losgekoppeld van de prijs van olie. Waar olie de afgelopen jaren fors is gestegen bleef het aardgas fors achter. De ontwikkelingen in Japan zouden echter wel eens een trigger kunnen zijn voor een omkeer. Japan was voor ca. 25 % van zijn energievoorziening afhankelijk van kernenergie en moet een gedeelte van het aldus ontstane gat opvullen met andere energiebronnen. Direct na de aardbeving steeg de invoer van olie, steenkool en gas in Japan.

Tip van de Week: ETFS Leveraged Natural Gas (LNGA)

Maar het aardgas zou anders vroeg of laat ook wel weer zijn gaan stijgen. Naast het eerder genoemde US Natural Gas Fund (UNG) is er nog een mooie gelegenheid om in stijgende prijzen van aardgas te participeren: een ETF Leveraged Natural Gas. De naam zegt het al, het is een belegging met de turbo erop (een hefboom). Niet voor voorzichtige beleggers! Een stijging van 1 % van de onderliggende index (DJ-UBS Natural Gas Subindex) wordt door de ETF gevolg met een stijging van 2 %. NB omgekeerd – bij een daling – werkt deze versnelling uiteraard ook.

De ETF Leveraged Natural Gas staat genoteerd in Londen, is een uitgave van ETF Secutities en deed in de zomer van 2008 nog $ 85. Nu noteert deze ETF nog $ 0,41. 11 maart j.l. bereikte de ETF een bodem van $ 0,32. Een herstel zou voor deze belegging grote gevolgen kunnen hebben. Deze ETF is dagelijks verhandelbaar onder ticker code LNGA.

Datum: 29 maart 2011
Koers: $ 0,41
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: JE00B2NFTQ41

Ondergetekende heeft ook een positie in deze belegging. Klanten hebben een positie in UNG. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/turbo-op-gas/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (5 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. Ronald says:

  Wat ik nergens kan vinden is op deze ETFS met hefboom ook een stoploss heeft.

 2. Jan-willem Nijkamp says:

  Nee, een stoploss zit er bij deze belegging niet ingebouwd. Die zul je er zelf onder moeten leggen. Kijk wel uit want deze belegging is zeer volatiel.

 3. Ronald says:

  Wat zou de waarde worden van deze belegging als de onderliggen waarde bijvoorbeeld 50% zakt? De waarde zou dan negatief worden.

 4. KS says:

  Beste, Ik vind weinig over deze ETF op het internet. Is er een reden dat de prijs van $ 85 naar 0,35 is gegaan? Zijn er geen andere omstandigheden (splitsing oid). En is er dan inderdaad weer kans dat de prijs terug naar $ 85 gaat? Het lijkt nogal een verschil.

 5. Leo says:

  Beste Jan-Willem,
  Hoe denk je nu over Natural Gas? Is er naar jouw mening ook een bodempatroon gevormd? Nog nader nieuws over deze leveraged ETF Natural Gas?
  Groeten,
  Leo

wp-puzzle.com logo