DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Na het koopadvies van vorige week om de IShares China 25 aan te kopen nu het advies om het meer speculatieve broertje – genoteerd in de VS – te kopen.

Turbo op China

Na het koopadvies van vorige week om de IShares China 25 aan te kopen nu het advies om het meer speculatieve broertje – genoteerd in de VS – te kopen. De reden om in China te stappen is nog steeds valide. Ondanks de herhaalde pogingen van de monetaire autoriteiten van China om de geldgroei af te remmen is de beurs verder aan het stijgen. Dat betekent dat de beurzen van mening zijn dat de centrale bank “ahead of the curve” is en vertrouwen hebben in de potentie om de inflatie – ook al is deze stijgende – binnen de perken te houden.

Tip van de Week: ProShares Ultra FTSE China 25

De iShares China 25 zijn een mooie gelegenheid om hier op in te spelen. De ProShares Ultra China 25 stijgen echter twee keer zo hard (200 %). De daling is dan uiteraard ook twee keer zo hard (let hier op!). De Shanghai Composite staat dit jaar inmiddels op 8,88 %. De ProShares staan inmiddels op 12,25 % rendement YTD.

De Proshares staan genoteerd aan de NYSE onder het tickersymbol XPP. Op 24 februari – toen de meeste beurzen nog dicht tegen hun hoogste punt van het jaar noteerden – bodemde (!) XPP op $ 66,54. Inmiddels is XPP gestegen naar $ 82,08. De hoogste koers van de laatste 12 maanden was $ 89,92 (augustus 2010). Nogmaals, China is de laatste jaren zowel in stijgende als dalende markten leidend geweest tov de westerse beurzen. Nu weer?

Datum advies: 18 april 2011
Koers: $ 82,08
Actuele koers: klik hier
CUSIP: 74347X880

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet.

De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/turbo-op-china/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo