Frontier markets zijn nieuwe opkomende emerging markets. Dus niet de reeds bij een ieder bekende markten als de BRIC-landen. Dat beleggen in deze markten lucratief kan zijn bewijst het rendement.

Tip: nieuwe opkomende markten

Dit closed-end beleggingsfonds van Morgan Stanley investeert wereldwijd in zgn. frontier emerging markets. Frontier markets zijn nieuwe opkomende emerging markets. Dus niet de reeds bij een ieder bekende markten als de BRIC-landen, Mexico, Turkije, etc. Maar landen als Botswana, Ghana, Kenia, Nigeria, Slovenië, Croatië, Roemenië, Kazahkstan, etc. Het fonds investeert in economieën met een BNP van minimaal 6 miljard dollar en waar de economische groei historisch hoger is dan 5 % per jaar.

Tip van de Week: Koop Morgan Stanley Frontier Emerging Markets Fund (FFD)

Dat beleggen in deze markten lucratief kan zijn bewijst het rendement sinds lancering van dit fonds. Dit jaar bedraagt het rendement 30,6 % en vorig jaar was dat 25,4 %.

Enkele topholdings van het fonds zijn: National Bank of Kuwait, Obando PLC, Burgan Bank, East African Breweries en Brac Bank. De intrinsieke waarde van het fonds bedraagt momenteel  $ 15,26. De koers is $ 14,04. Het fonds noteert dus met een discount van 8 %. De omvang van het fonds bedraagt circa 100 miljoen dollar. Het noteert in New York.

Datum advies: 1 november 2010
Koers: $ 14,04
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: US61757P1012
Ticker symbool: FFD

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/tip-nieuwe-opkomende-markten/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Erik says:

    De genoemde rendementen zijn in USD! Waarom niet de EUR rendementen gebruiken? Deze zijn voor iedereen meer relevant.

  2. Erik says:

    Zit zelf in Templeton Frontier Markets Fund. Rendementen vergelijkbaar met dit fonds sinds 1/1/2009

wp-puzzle.com logo