DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De wereldbevolking groeit. Het gedeelte van deze bevolking dat steeds meer en beter gaat eten stijgt ook. De vraag naar landbouwproducten stijgt navenant.

Tip: kleine landbouwbedrijven

De wereldbevolking groeit. Het gedeelte van deze bevolking dat steeds meer en beter gaat eten stijgt ook. De vraag naar landbouwproducten stijgt navenant. We hebben inmiddels kunnen constateren dat koffie, suiker, maïs, graan, soja, kunstmest, etc. allen stijgen.

Aandelen van grote gerenommeerde bedrijven als John Deere, Potash Corp. Of Saskatchewan en Mosaic zijn behoorlijk opgelopen. Maar nu is er ook een mogelijkheid voor beleggers om van deze ontwikkelingen te kunnen profiteren via kleinere bedrijven.

Tip van de Week: IQ Global Agribusiness Small Cap ETF

De small caps uit deze sector zijn nu verenigd in bovengenoemde ETF. De ETF bevat 52 aandelen, waaronder Viterra, Tractor Supply, Smithfield Foods, Nutreco, Ebro Foods en Cosan. De ETF belegt wereldwijd en staat vanaf vandaag (!) genoteerd aan de beurs van New York onder het mooie symbool CROP.

De verwachting is dat deze tracker minder beweeglijk zal zijn dan zijn grote broer – Market Vectors Agribusiness (MOO) – en daardoor een meer stabiele belegging.

Datum advies: 22 maart 2011
nog onbekend (om 15.30)
Actuele koers: klik hier
Ticker symbool: CROP

Ondergetekende heeft geen positie en klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/tip-kleine-landbouwbedrijven/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo