DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Door selectie op basis van hoog dividend en dus een lage KW-verhouding investeert de belegger consequent in goedkoop geprijsde aandelen.

Tip: hoog Amerikaans dividend

Tip van de week: iShares Dow Jones Select Dividend Index Fund (DVY)

Deze tracker bestaat uit 101 Amerikaanse aandelen geselecteerd op basis van hun hoge dividendrendement. De aandelen zijn geselecteerd uit de US Total Market Index, een brede index representatief voor de totale Amerikaanse aandelenmarkt.

Door selectie – vindt eens per jaar plaats – van aandelen met een hoog dividend en dus een lage KW-verhouding investeert de belegger consequent in goedkoop geprijsde aandelen. Het neerwaarts risico is zodoende lager dan de markt. Het hoeft het opwaarts potentieel zeker niet te frustreren.

Dit jaar bedraagt het rendement – sinds de jaarwisseling – 17,60 %. In 2009 werd er 7,7 % verdiend en in 2008 29,3 % verloren. Ter vergl. in 2008 verloor de AEX 52 %.

De huidige correctie biedt nieuwe kansen in deze tracker te investeren. Amerikaanse aandelen zullen de komende tijd interessant blijven als belegging. Het aandeel van Amerikaanse aandelen binnen de MSCI-Wereldindex is weer stijgende. Het dividendrendement van deze tracker is 3,77 %. Het dividend wordt ieder kwartaal uitgekeerd. De tracker is dagelijks verhandelbaar op de NYSE.

Datum advies: 28 juni 2010
Koers: $ 43,78
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: US4642871689
Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten wel. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Ivm vakantie de komende drie weken geen Tip.

Jan-willem Nijkamp
Senior Vermogensbeheerder INMAXXA

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Een overzicht van de rendementen van alle Tips van de week vindt u hier.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/tip-hoog-amerikaans-dividend/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. onno says:

    zie ook de website: http://www.dividendmonk.com.

  2. Sander says:

    Hmm, zal eens overwegen dit fonds op te nemen. Het geldwissel is wel irritant, vooral voor het innen van dividend.

wp-puzzle.com logo