DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Terwijl de AEX in 10 jaar halveerde bedroeg het rendement van ECH nog altijd zo'n 3 % gemiddeld per jaar.

Tip: European Capital Holdings

Tip van de week: European Capital Holdings

De gebeurtenissen in het rampjaar 2008 hebben een zware wissel getrokken op het vertrouwen van beleggers in alternatieve beleggingsfondsen zoals hedge funds. En ook de zgn. fund-of-funds – waarbij een beheerder op zijn beurt weer een selectie van hefge fund-beheerders selecteert – hebben hier zwaar onder geleden. Met name het verschijnsel dat verschillende fondsen doodleuk voor verkoop werden gesloten viel beleggers rauw op het dak. Niets erger dan te willen verkopen omdat je de markt niet langer vertrouwt maar dat niet kunnen omdat het beleggingsfonds tot nader order gesloten is voor verdere handel.

Een uitzondering op deze gebeurtenissen vormt het fonds European Capital Holdings van Edmond de Rothschild. Het fonds staat genoteerd aan Euronext Amsterdam en is dagelijks verhandelbaar. Een belangrijk gegeven. Net als andere hedgfe funds verloor ECH in 2008 geld maar dat bleef beperkt tot een verlies van 20 %. Vergelijk het verlies van bijvoorbeeld de AEX van ruim 50 %.

Dit fonds is in het verleden eerder geadviseerd.  Sinds de eerste publicatie op De Kritische Belegger op 22 juni 2009 is het fonds met 9,3% gestegen.

In 2009 rendeerde ECH 5,4 %. En YTD bedraagt het rendement 2,4 %. Dat een belegging in dergelijke fondsen op de lange termijn wel renderend is bewijst het resultaat over de afgelopen 10 jaar. Terwijl de AEX in deze 10 jaar halveerde bedroeg het rendement van ECH nog altijd zo’n 3 % gemiddeld per jaar. Voor de goede orde: in de jaren 2003 tot en met 2007 was het rendement resp. 9,5 %, 9,8 %, 14,1 %, 11,9 % en 7,2 %. Om een indruk te verkrijgen hoe het fonds het in de jaren voor het uitbreken van de crisis heeft gedaan.

Het fonds investeert in diverse hedge fund beheerders. De belangrijkste holdings van het moment zijn: Trading Capital Holdings, Adelphi Europe, Landsdowne UK Equity Fund, Blackrock UK Emerging Markets Companies, Nevsky Fund, The Eureka Fund, Kingt Street Europe, Rubicon Global Fund en Ironshield Special Situations Fund.

Het fonds heeft ca. € 550 mio onder beheer en heeft nu een intrinsieke waarde vam € 204,38.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Datum advies: 15 maart 2010
Koers: € 200,36
Actuele koers: Klik hier
ISIN Code: LU0090148882

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten wel. De redactie heeft geen positie in dit effect. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u dit fonds kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie] Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/tip-european-capital-holdings/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo