Rusland is één van de vier BRIC-landen maar wordt door insiders het minst genoemd als interessante beleggingsmogelijkheid. Toch is Rusland van de vier BRIC-landen de goedkoopste beurs.

Rusland: de goedkoopste BRIC

Rusland is één van de vier BRIC-landen maar wordt door insiders het minst genoemd als interessante beleggingsmogelijkheid. Toch is Rusland van de vier BRIC-landen de goedkoopste beurs. Waar bijvoorbeeld het vaak genoemde India verhandeld wordt voor een Koers/Winst-verhouding van 20 heeft Rusland een K/W van slechts 8.

Tip van de Week: Koop: Lyxor ETF Russia

Bovengenoemde tracker belegt in de 10 grootste en meest liquide beursgenoteerde Russische aandelen die worden verhandeld op de Londen Stock Exchange. Als zodanig vormt deze tracker een redelijke afspiegeling van de Russische beurs.

Ondanks deze lage waardering bedroeg het rendement van deze tracker dit jaar ruim 27 %. Vorig jaar realiseerde deze belegging ruim 100 % rendement.

De index is uiteraard sterk gerelateerd aan de olie- en gassector. De belangrijkste holdings zijn: Lukoil, Norilsk Nickel, Gazprom, Surgutneftegaz en Novatek. In totaal wordt voor ruim 72 % in energie belegd en voor 22 % in industriële metalen. In 2008 bereikte de RTS-index zijn top van 2487 punten. Momenteel staat de index op 1711 punten. Nog steeds zo’n 32 % lager.

Een grondstof gerelateerde belegging dus. Genoteerd aan Euronext en dagelijks verhandelbaar.

Datum advies: 6 december 2010
Koers: EUR 32,80
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: FR0010326140

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet.

De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/rusland-de-goedkoopste-bric/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo