DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Wanneer de prijs van goud stijgt heeft dat over het algemeen één van de twee volgende oorzaken:

Profiteer van stijging goudprijs

Tip van de week: Koop iShares Comex Gold Trust (IAU)

Wanneer de prijs van goud stijgt heeft dat over het algemeen één van de twee volgende oorzaken:

Of men maakt zich op de markten ongerust over de gezondheid van het financiële systeem en met name maken beleggers zich zorgen over inflatie. Daar lijkt nu geen sprake van. Of, en daar lijkt nu sprake van , beleggers zoeken een heenvlucht voor het feit dat de dollar in waarde afneemt. De lange termijn daling waarin de dollar zich heden bevindt lijkt momenteel de oorzaak achter de stijging van de prijs van goud. Goud is recent boven de $ 1000 per troy ounce gestegen. Een historisch niveau. De oude top uit maart 2008 is daarmee opnieuw bereikt. Natuurlijk wordt goud in USD gewaardeerd dus een stijging van goud in USD is voor Europese beleggers niet direct winstgevend.

Maar een verdere verzwakking van de dollar ligt in het verschiet. Bovendien maakt goud technisch gezien een prachtige omgekeerde head-and-shoulders beweging en lijkt door zijn neckline te breken. Een beweging naar pakweg $ 1300 ligt in het verschiet.

Een mooie manier om hiervan te profiteren zijn de iShares Comex Gold Trust (tickersymbol: IAU) genoteerd op de NYSE. Deze iShares zijn de prijs van Goud gedeeld door 10. Ze volgen het COMEX Gold Futures contract dat het dichtst bij afloopdatum is. Huidige koers is $ 98,84.

Datum advies: 14 september 2009
Koers:  98,84 (NAV)
Actuele NAV: klik hier
Cusip: 464285105

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten evenimin. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/profiteer-van-stijging-goudprijs/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. mvliex1 says:

  Heb ze al een klein jaar in portefeuille, in wisselende hoeveelheden. Paar maanden geleden afgebouwd en 1,5 week geleden weer wat bijgekocht.

  Er wordt opgemerkt: “Ze volgen het COMEX Gold Futures contract dat het dichtst bij afloopdatum is. ”

  Hier schijnt van specialisten de nodige kritiek op te zijn maar het hoe en waarom begrijp ik helaas niet. Blijkbaar heeft dit behoorlijke invloed op het daadwerkelijk ‘volgen’ van de goudprijs.

 2. M says:

  Of men maakt zich op de markten ongerust over de gezondheid van het financiële systeem en met name maken beleggers zich zorgen over inflatie. Daar lijkt nu geen sprake van. Of, en daar lijkt nu sprake van , beleggers zoeken een heenvlucht voor het feit dat de dollar in waarde afneemt.

  Die reden twee is eigenlijk ook reden een. Een in waarde afnemende dollar betekent inflatie voor alles wat dollargerelateertd is en brengt bovendien de gezondheid van het financiele systeem flink in gevaar.

wp-puzzle.com logo