DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Profiteer van enorm verschil Chinese beurzen

De bullmarket in China blijft voortduren. De aan de beurs van Shanghai genoteerde A-shares – niet of nauwelijks toegankelijk voor buitenlandse beleggers – staan dit jaar tot op heden op een winst van 35,75 % (gemeten in euro). De aan de beurs van Hong Kong genoteerde H-shares – wel toegankelijk voor buitenlanders – staan YTD op een rendement van 0,9 %.

Weliswaar nog altijd aanmerkelijk beter dan bijvoorbeeld de AEX of andere westerse beurzen maar toch beduidend minder. Terwijl het notabene grotendeels dezelfde bedrijven zijn. Er is dus een enorm waarderingsverschil tussen beide beurzen. Een gap die uiteindelijk weer gesloten zal gaan worden. Daarom – en tevens vooruitlopend op een voortdurend herstel van de grootste Chinese beursgenoteerde bedrijven – bieden de iShares China 25 een uitgelezen mogelijkheid hiervan te profiteren.

Deze iShares staan dit jaar op een rendement van 3 %. Het mandje bevat de 25 grootste Chinese bedrijven met een beursnotering aan de Hong Kong Stock Exchange. Belangrijke holdings zijn China Life Insurance, Bank of China, Industrial & Commercial Bank of China, China Mobile, Petrochina, China Construction Bank en Ping An Insurance.

Dit Exchange Traded Fund heeft in totaal € 438 miljoen onder beheer. De tracker keert ook dividend uit en wel 2,73 % per jaar op kwartaalbasis. De volledige naam luidt FTSE/Xinhua China 25 en ze staan genoteerd aan Euronext (ticker FXC).

Datum advies: 30 maart 2009
Huidige koers: € 60,31
Klik hier voor de actuele koers
ISIN Code: IE00B02KXK85

Ondergetekende heeft zelf geen positie in dit fonds. Cliënten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/profiteer-van-enorm-verschil-chinese-beurzen/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo