DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Voor beleggers die kiezen voor een brede spreiding over alle grondstoffen is deze mandje een uitkomst.

Prima belegging in grondstoffen

Tip van de week: iShares Dow Jones-UBS Commodity Swap (IXXE)

Als gevolg van de kredietcrisis is er weinig in nieuwe productiecapaciteit in grondstoffen geïnvesteerd. Dat geldt niet allen voor olie en metalen maar ook voor andere grondstoffen zoals de landbouwproducten. Het gevolg is een tekort schietend aanbod zodra de vraag weer enigszins aantrekt. Iets wat we momenteel in de markten reeds kunnen constateren.

Olie is sinds begin dit jaar fors gestegen evenals diverse metalen (koper !). Maar ook de landbouwproducten bieden goede beleggingsmogelijkheden. Voor beleggers die kiezen voor een brede spreiding over alle grondstoffen is bovengenoemd mandje een uitkomst.

Deze ishares (ETF) zijn een afspiegeling van de Total Return Index en een prima belegging in grondstoffen zonder de beleggingen in bepaalde grondstoffen te moeten concentreren.

Sinds de jaarwisseling is de koers met 13,2 % gestegen (in Euro). Dit Exchange Traded Fund heeft momenteel € 175 mio onder management en staat genoteerd aan de beurs van Frankfurt.

Datum advies: 8 juni 2009
Koers: € 24,60
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: DE000A0H0728

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/prima-belegging-in-grondstoffen/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo