DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Het fonds investeert wereldwijd in aandelen in de grondstoffensector. Het fonds zit momenteel voor 39 % in energie, 40 % in industriële metalen, 16 % in edelmetalen en 7 % in landbouwproducten.

Positieve visie op grondstoffen

Tip van de week: Carmignac Commodities

Vorige week adviseerde ik reeds een positie op te bouwen in grondstoffen via het JP Morgan Global Natural Resources Fund. Deze week adviseer ik om de zelfde reden het grondstoffenfonds van de Franse vermogensbeheerder Carmignac, Carmignac Portfolio Commodities.

Het fonds investeert wereldwijd in aandelen in de grondstoffensector. Het fonds zit momenteel voor 39 % in energie, 40 % in industriële metalen, 16 % in edelmetalen en 7 % in landbouwproducten. In alle categorieën liggen kansen. Een goed lezer merkt wellicht op dat het fonds voor meer dan 100 % geïnvesteerd is. Dat klopt. De beheerder belegt momenteel zelfs voor een deel met geleend geld. Dat onderstreept zijn positieve visie op de grondstoffenmarkt.

Dit fonds is in het verleden eerder geadviseerd.  Sinds de eerste publicatie op De Kritische Belegger op 20 april 2009 is het fonds met 73% gestegen. Een overzicht van de rendementen vindt u hier.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Carmignac Commodities verloor 54 % in 2008, won weer 70 % terug in 2009 en staat YTD op ruim 16 %. Het fonds heeft ruim 1 ¼ miljard euro onder beheer.

Datum advies: 12 april 2010
Koers: € 335,34
Actuele koers: Klik hier
ISIN Code: LU0164455502

Ondergetekende heeft zelf geen positie in dit fonds. Cliënten wel. De redactie heeft geen positie in dit effect. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u dit fonds kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie] Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/positieve-visie-op-grondstoffen/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo