DAX-systeem: van € 7.000 naar € 32.332

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Door de lage prijs voor een vat olie wordt er nu te weinig in productiecapaciteit geïnvesteerd. Op termijn zal dat opnieuw tot een spanning op de oliemarkt gaan leiden met een (veel) hogere prijs per vat tot gevolg.

Mooie kans in olie en gas

De olieprijs is zoals bekend sinds afgelopen zomer in elkaar gezakt van $ 147 per vat naar $ 43,67 per vat (Brent) nu. De wereldwijde recessie heeft de vraag doen inzakken. Het lijkt er ook veel op dat de olieprijs heden ten dage een goede graadmeter is voor economisch herstel. Zodra de economie tekenen van herstel vertoont kan de vraag naar olie vanuit de gehele wereld ook weer aantrekken. Door de lage prijs voor een vat olie wordt er nu te weinig in productiecapaciteit geïnvesteerd. Op termijn zal dat opnieuw tot een spanning op de oliemarkt gaan leiden met een (veel) hogere prijs per vat tot gevolg. Deskundigen van het Internationaal Eneregie Agentschap rekenen al weer met een prijs van boven de $ 100 over een paar jaar.

Om die reden voor de lange termijn belegger (!) het advies om in een mandje olie- en gasfondsen te stappen. Een mooie opportunity hiervoor biedt de ETF ishares DJ Stoxx 600 Oil & Gas Swap. Het mandje bevat 40 verschillende fondsen uit 17 verschillende Europese landen. Uit de DJ Stoxx 600 geselecteerd. Het dividend wordt steeds geherinvesteerd. Het wordt dagelijks verhandeld op Euronext. Meer informatie via: http://www.ishares.nl

Datum advies: 23 januari
Koers: € 44,13
Klik hier voor actuele koers
ISIN Code: DE000A0F5T77

Positie-informatie: Ondergetekende heeft zowel persoonlijk als voor zijn klanten geen positie in dit effect. Meer infromatie over de disclaimer kunt u hier lezen.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/mooie-kans-in-olie-en-gas/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo