DAX-systeem: van € 7.000 naar € 33.769

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De correctie op de beurs van China biedt beleggers mooie instapkansen. De beurs van Shanghai bereikte al in de eerste week van augustus zijn top met 3478 punten. Sindsdien staan we zo’n 17 % lager.

Mooie instapkans China

Tip van de week: Intereffekt Chinese Warrants

De correctie op de beurs van China biedt beleggers mooie instapkansen. De beurs van Shanghai bereikte al in de eerste week van augustus zijn top met 3478 punten. Sindsdien  staan we zo’n 17 % lager. We zijn overigens nog lager geweest. Daarmee leek de beurs van de Chinese A-shares – zoals wel vaker het geval is – weer vooruit te lopen op de westerse beurzen die inmiddels ook corrigeren.

Bij dit soort correcties is het altijd maar de vraag hoe ver ze  naar beneden doorschieten. Maar zolang men gelooft in een voortzetting van de lange termijn opgaande trend biedt iedere correctie een kans tot Buy-on-the-dip.

In eerdere tips heb ik reeds enkele keren geadviseerd in Chinese aandelenfondsen te stappen. Deze keer een iets speculatievere mogelijkheid om de Chinese bullmarket te profiteren. De Intereffekt Chinese Warrants.

Dit fonds belegt in call warrants en andere derivaten op Chinese aandelen en indices. Gestreefd wordt naar een hefboom van 3  op het rendement op de onderliggende aandelen. Momenteel bedraagt deze hefboom ca 2. Het risicoprofiel is daardoor hoog.

Toch kan dat tot goede resultaten leiden wanneer men goed zit. Zo steeg de beurs van Shanghai sinds de bodem van 27 oktober met 73 %. De warrants stegen intussen sinds hun laagste punt met 175 %. Vanwege de hefboom.

Het fonds investeert overigens zoals gezegd niet alleen in Shanghai maar voornamelijk in Chinese aandelen met een beursnotering in Hong Kong en in Taiwan. Ook voor langere termijn beleggers is deze belegging niet direct geschikt gezien het neerwaartse risico. Dat is wel jammer daar er de komende jaren nog grote winsten in het verschiet kunnen liggen vanwege het beperkte aandeel van China in de MSCI-index. Die is nu ca. 1,5 % en zal gaan stijgen in de komende jaren naar ca. 12 %.

Het advies luidt om gefaseerd posities in te nemen in het genoemde fonds daar niemand weet waar de bodem van deze correctie precies ligt.

Het fonds heeft ca. € 40 mio onder beheer en wordt beheerd door TRUSTUS Capital Management.

Datum advies: 28 september 2009
Koers: € 2,75
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: NL0000290427

Zowel de redactie als ondergetekende als zijn cliënten hebben geen positie in deze belegging. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Senior Vermogensbeheerder INMAXXA

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/mooie-instapkans-china/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo