DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Vorige week een advies om in te spelen op het voortgaande herstel in de technologiesector in zijn algemeenheid. Deze week specifiek op de halfgeleidersector.

Meer muziek in chips

Vorige week een advies om in te spelen op het voortgaande herstel in de technologiesector in zijn algemeenheid. Deze week specifiek op de halfgeleidersector.

De halfgeleiders doen het beter dan de technologiesector als geheel en gelden ook cyclisch als voorloper voor de rest van de economie. Ook in Nederland kwam ASML recent met goede cijfers. In de VS deden Intel en Texas Instruments hetzelfde.

Een mooie belegging om hiervan te profiteren met een gespreid mandje aandelen is de Semiconductor HOLDr van Merrill Lynch (tickersymbol: SMH). De koers is momenteel $ 25.

Koersverloop van Semiconductor HOLDRs

Koersverloop van Semiconductor HOLDRs

De top – wanneer we niet te ver teruggaan in de tijd – van zomer 2007 was $ 40. De SMH zette november vorig jaar zijn bodem van $ 14,45 en zakte in februari van dit jaar nog eens naar $ 16,47.

De SMH heeft dus een mooie rit gemaakt maar wanneer we uitgaan van een voortgaand economisch herstel is verdere stijging niet uitgesloten.

De top 10 holdings (89 % van het totale vermogen ) zijn: Intel, Texas Instruments, Applied Materials, Analog Devices, Linear Technology, Altera, Broadcom, KLA-Tencor, National Semiconductor en Xilinx.

Datum advies: 26 oktober 2009
Koers: $ 25,26
Actuele koers: klik hier
Tickersymbol: SMH
ISIN Code: US8166362033

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie] Zet ook uw bank aan de straat!

Beleggers opgelet: banken bepalen het beleid niet meer

Word lid van Co en bespaar tot 90% op uw transactiekosten.

[advertentie] Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/meer-muziek-in-chips/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo