DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De huidige correctie op de beurzen biedt beleggers een nieuwe kans hun positie in de emerging markets te vergroten. Of wanneer u er nog geen belegging heeft om daar nu mee te beginnen.

Lift mee met opkomende markten

Tip van de week: iShares Emerging markets Infrastructure

De huidige correctie op de beurzen biedt beleggers een nieuwe kans hun positie in de emerging markets te vergroten. Of wanneer u er nog geen belegging heeft om daar nu mee te beginnen.

De economische groeicijfers in economieën als China, India en Indonesië liggen rond de 7 a 8 % per jaar terwijl in bijvoorbeeld Brazilië de economie maar een klein beetje krimpt in vergelijking tot de enorme terugval in de Westere wereld.

Dat komt tot uiting in de enorme outperformance van de emerging markets. Sinds de herfst van 2008 is de outperfoprmance van de emerging markets ten opzichte van bijvoorbeeld de AEX zo’n 75 %. De huidige correctie is op de westerse beurzen ook heviger dan in de emerging markets waar men momenteel slechts een kleine trerugval meemaakt.

Een aardige belegging om van de hogere tot veel hogere economische groei mee te kunnen profiteren als belegger is een belegging in de infrastructuur. Dat kan via een tracker van iShares: iShares Emerging Markets Infrsatructure.

Een mandje van 30 aandelen uit de sectoren energie, nutsbedrijven en industrie. De voornaamste holdings zijn: Tenaris, China Merchants Holding, Cez, China Oilfield Services, Cia de Concessoes Rodoviaria, Korea Electric Power, Beijing Capital Int. Airport en Empresa.

Sinds de jaarwisseling realiseerde dit mandje een rendement van 22 %.

Datum advies: 14 juli 2009
Koers: $ 17,14
Actuele koers: klik hier
Code: B3KTQL0
Verhandeld aan Euronext: IEMI

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten (nog) niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

P.S. Geef u mening over deze site als u dat nog niet gedaan heeft. Wij stellen dat zeer op prijs. Klik hier

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/lift-mee-met-opkomende-markten/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo