DAX-systeem: van € 7.000 naar € 33.769

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Iedere keer wanneer de beurzen van de emerging markets een dip ondergaan kunnen beleggers van mij een koopadvies verwachten voor één of meerdere van deze markten.

Koopadvies opkomende markten

Koop: Comgest Magellan

Iedere keer wanneer de beurzen van de emerging markets een dip ondergaan kunnen beleggers van mij een koopadvies verwachten voor één of meerdere van deze markten. Zo gaf ik op 16 maart 2009 het advies aandelen van Magellan – een wereldwijd beleggend emerging markets fonds – te kopen. De koers bedroeg toen € 879,29. Sindsdien is deze koers gestregen naar € 1535,33, een stijging van 74,6 %.

De zorgen over de houdbaarheid van westerse begrotingstekorten zijn weliswaar terecht onder beleggers maar met de correctie van de laatste maand dreigen ze het kind met het badwater weg te gooien. Ook de koersen in China, India, Brazilië etc. zijn hard gedaald terwijl deze economieën niet de zelfde problemen kennen. De gemiddelde staatschuld in de emerging markets bedraagt 37 % tegen 94 % bij westerse economieën.

Daarom zullen de beurzen van de opkomende markten vroeg of laat weer herstellen. Iets wat eigenlijk ook in de herfst van 2008 gebeurde toen de kredietcrisis hard om zich heen sloeg maar de emerging marktets (EM) ten onrechte ook hard raakte. De EM herstelden echter eerder en sneller dan de westerse markten.

Een goede gelegenheid voor beleggers om hiervan te profiteren vormt Comgest Magellan. Het fonds heeft een kleine € 4 miljard onder beheer. Hetr management wordt gevoerd door het Franse Comgest. Over de afgelopen 10 jaar bedroeg het gemiddeld rendement op dit fonds 11,7 % per jaar. Voor de goede orde: beleggers in de AEX zagen hun vermogen in dezelfde periode halveren!

YTD bedraagt het rendement van Magellan 8,3 % tegen de AEX een verlies van 4,5 %.

Datum advies: 31 mei 2010
Koers: € 1535,33
Actuele koers: Klik hier
ISIN Code: FR0000292278

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Senior Vermogensbeheerder INMAXXA

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Een overzicht van de rendementen van de alle Tips van de week vindt u hier.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/koopadvies-opkomende-markten/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Satilmis ErsintepeSatilmis says:

    Waar kun je Comgest Magellan kopen? Voor degenen die geintereseerd zijn in dit grondstoffenfonds, heb ik op ons forum een reactie geschreven: http://www.dekritischebelegger.nl/forum/topic/wat-heb-jij-in-je-portefeuille-van-de-tips-van-de-week#post-1751

wp-puzzle.com logo