DAX-systeem: van € 7.000 naar € 33.769

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Sinds de markt in maart jongstleden zijn bodem heeft neergezet is de sector informatietechnologie leidend in de opmars op de beurzen.

Koop leidende sector in beursrally

Tip van de week: Koop iShares S & P Global Technology Sector Index Fund

Sinds de markt in maart j.l. zijn bodem heeft neergezet is de sector informatietechnologie leidend in de opmars op de beurzen. Weliswaar begon de opmars met betere cijfers vanuit de bankwereld, maar gaandeweg waren het grote technologiebedrijven die als eersten hun verwachtingen begonnen op te schroeven.

Ook in het recente cijferseizoen zijn toonaangevende technologiebedrijven degenen met de meevallende cijfers: Intel, IBM, ASML en Philips om er maar een paar te noemen. De halfgeleidersector – bekend om zijn cyclische karakter – is reeds voorgegaan met een rendement van 127 % sinds de jaarwisseling. Maar de gehele technologie sector volgt inmiddels.

Deze ontwikkeling is ook niet zo vreemd wanneer we zien dat de NASDAQ in maart een bodem neerzette die hoger was dan zijn oude bodem uit oktober 2002 toen deze index volledig was ingestort als gevolg van de internetcrash. Dat terwijl de S & P 500 en de AEX in maart juist diepere nieuwe bodems neerzetten. In feite tekende het nieuwe marktleiderschap van de technologiesector daar al af.

Een goede manier om goed gespreid in deze sector te beleggen is via de tracker iShares S & P Global Technology Sector Index Fund genoteerd aan de NYSE onder ticker IXN.

Het rendement bedraagt dit jaar (YTD) inmiddels 43 %. De tracker heeft in totaal 118 holdings en keert een zeer beperkt dividend uit van 0,8 %. Belangrijkste holdings: Microsoft, Apple, IBM, Cisco Systems, Google, Hewlett-Packard, Intel, Samsung, Oracle, Qualcomm.

Datum advies: 19 oktober 2009
Koers: $ 52,62
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: US4642872919

Zowel ondergetekende als zijn klanten hebben geen positie in deze belegging. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/koop-leidende-sector-in-beursrally/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo