Het herstellende beursklimaat biedt momenteel kansen op velerlei gebied. Maar een belegging in een beperkt aantal ondergewaardeerde beursgenoteerde bedrijven - kleine en middelgrote bedrijven - biedt momenteel extra kansen.

Kleintjes bieden groot rendement

Het herstellende beursklimaat biedt momenteel kansen op velerlei gebied. Maar een belegging in een beperkt aantal ondergewaardeerde beursgenoteerde bedrijven – kleine en middelgrote bedrijven – biedt momenteel extra kansen.

Onder deze Mid- en Small Caps bevinden zich nogal wat bedrijven waar weinig of niets mis mee is maar wel zijn meegezogen in het uiterst slechte beursklimaat. Daardoor zijn de waarderingen gezakt tot extreem lage niveaus terwijl het dividendrendement historisch hoog te noemen is. Een dividend dat in de meeste gevallen daadwerkelijk zal worden uitgekeerd zoals het er nu naar uitziet.

Delta Deelnemingen Fonds neemt belangen van minimaal 5 % in de bedrijven waardoor de deelnemingsvrijstelling van toepassing is. Het rendement is niet gerelateerd aan een index en kan daardoor nogal afwijken van bijvoorbeeld de AEX-index.

Het fonds heeft momenteel € 700 miljoen onder beheer. Het beheer wordt gevoerd door Delta Lloyd Asset Management. Het rendement bedroeg YTD  (dit jaar tot nu toe) 3,47 %. De AEX rendeerde in dezelfde periode min 5 %.

Het DDF keert momenteel 8,1 % uit aan dividend. De huidige topholdings zijn: Smit Internationale, Imtech, TKH Groep, Grontmij, Kas Bank, Aradis, Wessanen, Macintosh, Beter Bed Holding, Exact en Accell Group.

Datum advies: 14 april 2009
Koers: €29,53
Klik hier voor actuele koers
ISIN Code: NL0000288389

Ondergetekende heeft zelf geen positie in DDF. Cliënten hebben DDF wel in portefeuille. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/kleintjes-bieden-groot-rendement/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo