DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Europese aandelen zijn historisch goedkoop. De KW-verhouding op de Euro Stoxx-index bedraagt slechts 9,8 en het dividendrendement 4,40 %.

Interessante dividendbelegging

Een herhaling van eerdere koopadviezen voor deze belegging. Het eerste advies dateert van 11 december 2008. Toen deed de koers EUR 14,99. Inmiddels staat deze ETF op EUR 18,48. Europese aandelen zijn historisch goedkoop. De KW-verhouding op de Euro Stoxx-index bedraagt slechts 9,8 en het dividendrendement 4,40 %. Dat heeft uiteraard veel van doen met de voortsudderende eurocrisis.

Koop: iShares EURO STOXX Select Dividend (IDVY)

Deze iShares zijn een ETF met als onderliggende waarde 31 aandelen uit gerenommeerde aandelen geselecteerd obv hun dividend. Om die reden bestraat de ETF uit aandelen afkomstig van defensieve sectoren als nutsbedrijven, telecommunicatie en olie & gas.

Voornaamste holdings zijn: Banco Santander, France Telecom, Belgacom, Deutsche Telekom, Unibail, KPN, Enel, Snam Rete Gas, RWE en Energias. Naast KPN maken Unilever, Wolters Kluwer en Fugro deel uit van deze ETF.

De koers bereikte op 18 februari j.l. zijn hoogste koers van dit jaar met EUR 20,01 om vervolgens te zakken naar EUR 17,80. Inmiddels staat de koers weer op EUR 18,48. De tracker is vnl. interessant vanwege het uitgekeerde dividend van 4,42 %. Dagelijks verhandelbaar aan Euronext. Het rendement dit jaar bedroeg 1,1 %. De AEX staat YTD op een verlies van 3 %.

Datum advies: 7 juli 2011
Koers: 18,48
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE00B0M62S72
Ticker: IDVY

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet.  De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/interessante-dividendbelegging/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. John Smits says:

    Geachte heer Nijkamp,

    Ik wil voor $50.000,00 in aandelen beleggen.
    Hoe kan ik deze $-positie het beste beschermen tegen een eventuele daling t.o.v. de € ?

  2. Ruud de Graaf says:

    En nu (10-8-2011) 14,88…

wp-puzzle.com logo