DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Dogs of the Dow is een strategie waarbij de belegger op de eerste beursdag van het nieuwe jaar de 10 aandelen uit de Dow Jones-index met het hoogste dividend aankoopt.

Ijzersterke beleggingsstrategie

Deze keer niet een enkele belegging maar een beleggingsstrategie: Koop Dogs of the Dow.

Dogs of the Dow is een strategie waarbij de belegger op de eerste beursdag van het nieuwe jaar de 10 aandelen uit de Dow Jones-index met het hoogste dividend aankoopt. De rest van het jaar doet de belegger vervolgens niets meer. Pas op de eerste beursdag van het er op volgende jaar herhaalt de belegger deze actie. De strategie is eenvoudig en ijzersterk. Men koopt de 10 aandelen met het hoogste dividend (en dus de 10 goedkoopste aandelen) uit een gerenommeerde index. Aandelen met een hoog dividend outperformen op de lange termijn en men koopt ze tegen een lage prijs.

De strategie realiseerde sinds 1973 (ontstaan van de strategie) 17,7 % gemiddeld per jaar, een ruime outperformance van de Dow Jones zelf! In 2010 was het rendement 15,5 % (in dollars), in 21009 was het rendement 22,7 %. In 2008 was het verlies in euro’s zo’n 35 % (AEX ruim 52 % verlies).

Voor 2011 is de nieuwe samenstelling: AT & T, Verizon, Pfizer, Merck, Kraft, Johnson & Johnson, Intel, DuPont, McDonald’s en Chevron. Het dividendrendement loopt van 3,16 % (laagste) tot 5,85 % (hoogste).

De strategie is te volgen op de site: www.dogsofthedow.com.

Datum: 3 januari 2011
Koers: geen koers van de strategie
ISIN Code: geen

De belegger zal alle 10 aandelen moeten kopen om de strategie exact te volgen!

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze aandelen, klanten wel. De redactie heeft geen positie in de genoemde aandelen. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/ijzersterke-beleggingsstrategie/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo