DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Een terugval is op korte termijn nog zeer wel mogelijk. Om toch in te spelen op het verbeterende sentiment en tevens niet meteen al het kapitaal risicovol in te zetten is dit fonds een uitstekende optie.

Houd enige slagen om de arm

Tip van de week: koop Carmignac Patrimoine

Sinds begin maart zijn de beurzen wereldwijd weer aan het stijgen op basis van langzamerhand verbeterend economisch nieuws. Toch is het nog erg vroeg om al te enthousiast te worden. Beleggers doen er verstandig aan nog enige slagen om de arm te houden en niet alles op bijvoorbeeld de aandelenmarkt te zetten.

Een terugval is op korte termijn nog zeer wel mogelijk. Om toch in te spelen op het verbeterende sentiment en tevens niet meteen al het kapitaal risicovol in te zetten is bovengenoemd fonds een uitstekende optie. Overigens, voor iedere lange termijnbelegger die niet teveel kopzorgen wil hebben maar toch graag een goed rendement nastreeft is het eveneens een uitstekend fonds.

De beheerder geldt op basis van zijn resultaten van de afgelopen 20 jaar als de beste vermogensbeheerder ter wereld. Carmignac Patrimoine is een zogenaamd mix fonds. Het investeert in internationale aandelen en obligaties en er wordt te allen tijde voor minimaal 50 % in vastrentende waarden belegd. Dat men de risico’s goed onder controle heeft bewijst het resultaat over het rampjaar 2008: 0,1 % positief!

Dit jaar bedraagt het rendement inmiddels 12,35 %. Aanmerkelijk beter dan de westerse beurzen. Sinds ontstaan in 1989 was het rendement gemiddeld ruim 9 %.

Koersontwikkeling (6 maanden) van het fonds Carmignac Patrimoine en de AEX

Koersontwikkeling (6 maanden) van het fonds Carmignac Patrimoine en de AEX

Deze tip is eerder uitgebracht op De Kritische Belegger. (zie hier en hier) Sinds de eerste publicatie is het fonds met 14,9% gestegen.

Datum: 25 mei 2009
Huidige koers: € 4703,93
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: FR0010135103

Ondergetekende heeft zelf geen posities in deze belegging. Cliënten wel. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/houd-enige-slagen-om-de-arm/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo