Beleggers in dit mandje hebben dus niet snel te dure aandelen en bovendien een mooi dividendrendement. Dat bedraagt op basis van de koers van vandaag 4,4 %.

Goedkope aandelen en mooi dividend

Deze tip is al eens eerder aan de orde geweest op De Kritische Belegger, maar nog steeds de moeite waard. Sinds de eerste publicatie is het fonds 17% gestegen.

Het gaat om de iShares DJ Euro Stoxx Select Dividend. Een belegging in 30 Europese aandelen van gerenommeerde bedrijven geselecteerd op basis van hun dividendrendement. De strategie is eenvoudig. Het mandje bevat 30 aandelen en wordt eenmaal per jaar samengesteld en blijft de rest van het jaar intact. De aandelen worden geselecteerdop basis van hun hoge dividend. Dat betekent tevens dat het aandelen zijn met een lage K/W-verhouding. Beleggers in dit mandje hebben dus niet snel te dure aandelen en bovendien een mooi dividendrendement. Dat bedraagt op basis van de koers van vandaag 4,4 %.

De iShares hebben dit jaar 19,5 % gerendeerd. Daar komt nog bij hun 4,15 % dividend dat tot op heden is uitgekeerd. Afgezet ten opzichte van de Europese indices is dit een goed rendement. Ter informatie bereikten deze iShares hun historische top in mei 2007 met een koers van € 39,50. We zitten daar nog steeds 56 % onder.

De belangrijkste holdings zijn: Banco Santander, Erste Group Bank, Banco Popular, Vallourec, Metso, Enel, Wereldhave, RWE, Bilfinger en Deutsche Post. Voor hert merendeel bedrijven uit defensieve sectoren. Voor zover wij banken daar nog onder kunnen rekenen uiteraard.

Datum advies: 5 oktober
Koers: € 17,43
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE00B0M62S72

Klik hier voor een overzicht van de  rendementen van de tips van de week.

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Cliënten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Senior Vermogensbeheerder INMAXXA

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/goedkope-aandelen-en-mooi-dividend/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo