DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De aantrekkende economieën - vooral in Azië - vragen om steeds meer basismetalen en brandstof. Een goede gelegenheid eens te gaan beleggen in grondstoffen.

Goede gelegenheid in grondstoffen

Tip van de week: JPM Global Natural Resources

De grondstoffenmarkt heeft net als de aandelenmarkt een bodem gezet in maart 2009. De toonaangevende index voor grondstoffen – CRB Commodities index – daalde tot 200 punten in maart vorig jaar. Sindsdien bevindt deze index zich weer in een opgaande trend. De huidige stand bedraagt 278 punten.

Dat is overigens een aanmerkelijk bescheidener stijging dan de aandelenmarkt. Een kleine 40 % sindsdien. Bovendien is de CRB-index nog niet door zijn top van januari j.l. heengebroken. Dat was 294 punten. De CRB-index – waarvan olie een belangrijk onderdeel vormt – beleefde zijn finest hour in juli 2008 op een koers van 473 punten. Deze index bevindt zich dus nog steeds een 41 % onder het niveau van vlak voor het uitbreken van het hevigste gedeelte van de crisis. De AEX zit daar nu nog ruim 11 % onder.

De aantrekkende economieën – vooral in Azië – vragen om steeds meer basismetalen en brandstof. De prijs van een vat olie bedraagt al weer $ 86. En verdere stijging ligt voor de hand. Een goede gelegenheid eens te gaan beleggen in grondstoffen.

Er zijn vele fondsen hierin gespecialiseerd maar dit fonds van JP Morgan belegt in olie, gas, edelmetalen en basismetalen. En dan met name in kleine en middelgrote bedrijven actief in grondstoffen. YTD realiseerde het fonds reeds 17,7 %. Vorig jaar was dat 109 %. Het fonds heeft ruim 200 mio euro onder beheer en is dagelijks verhandelbaar.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Een overzicht van de rendementen vindt u hier.

Datum advies: 7 april 2010
Koers: € 14,11
Actuele koers: Klik hier
ISIN Code: LU0208853944

Ondergetekende heeft zelf geen positie in dit fonds. Cliënten wel. De redactie heeft geen positie in dit effect. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u dit fonds kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie] Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/goede-gelegenheid-in-grondstoffen/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Hans Wouters says:

    Doet me deugd dat jullie ook eens een advies van mij opnemen.

wp-puzzle.com logo