Het beleggingsfonds Magellan van het Franse huis Comgest biedt beleggers op zoek naar een positie in de opkomende markten– of een uitbreiding van hun bestaande positie – een goede mogelijkheid daartoe.

Goede belegging in opkomende markten

Tip van de week: Magellan

Het beleggingsfonds Magellan van het Franse huis Comgest biedt beleggers op zoek naar een positie in de opkomende markten– of een uitbreiding van hun bestaande positie – een goede mogelijkheid daartoe.

Magellan heeft het zwaartepunt van zijn investeringen liggen in Zuid-Oost Azie, Latijs-Amerika en Zuid-Europa. Over de afgelopen 10 jaar bedroeg het rendement gemiddeld 12,8 % per jaar. Dit jaar werd er reeds 34,3 % gerealiseerd.

magellan4

Deze tip is eerder uitgebracht op De Kritische Belegger. (zie hier en hier) Sinds de eerste publicatie op 16 maart jongstleden is het fonds ruim 34% gestegen. (in Euro)

Niet in het minst omdat toonaangevende emerging markets – zoals de BRIC-landen – ruim meer dan 60 % realiseerden. Het zwaartepunt van de wereldeconomie is aan het verschuiven en voor beleggers lijkt het steeds meer zaak de belangen in deze nieuwe opkomende markten te vergroten. De groei komt uiteindelijk daar vandaan en niet uit West Europa.

Beleggers doen er echter  verstandig aan een correctie op deze stijging af te wachten en dan in te stappen. Maar aangezien een dergelijke correcte zich niet zomaar aankondigt – wellicht komt er pas een wanneer de AEX de 300 punten bereikt – is het wellicht nog verstandiger de geplande positie in verschillende fasen aan te kopen. Gemiddeld zal de aankoopprijs niet zo snel tegenvallen.

Datum advies: 15 juni 2009
Koers: EUR 1207,59
Klik hier voor actuele koers
ISIN Code: FR0000292278

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Zijn clienten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Senior Vermogensbeheerder INMAXXA

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/goede-belegging-in-opkomende-markten/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Hans Wouters says:

    Waar, via wie of wat, kan ik dat fonds kopen?

  2. SatilmisSatilmis says:

    Via uw bank of broker zou u onder vermelding van de ISIN-code FR0000292278, dit fonds kunnen kopen.

    Groeten,
    Satilmis

wp-puzzle.com logo