DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De iShares iBoxx High Yield Corporate Bond heeft een dividendrendement van 10,37 % en keert maandelijks uit.

Gespreid beleggen in High Yield Obligaties

Tip van de week: koop iShares iBoxx High Yield Corporate Bond Fund

De markt voor bedrijfsobligaties is sinds eind vorig jaar behoorlijk aangetrokken. Maar dat geldt voornamelijk voor de investment grade bedrijfsobligaties. Het meer speculatieve segment – met een kredietwaardigheid beneden een rating van BBB – heeft weliswaar ook een stijging ondergaan maar de risiocopremies zijn nog steeds een stuk hoger dan voor het uitbreken van het ergste gedeelte van de kredietcrisis met het faillissement van Lehman Brothers vorig jaar.

Er wordt hier nog steeds een forse recessie ingeprijsd terwijl deze inmiddels op zijn eind lijkt te gaan lopen. En dat terwijl de effectieve rendementen veelal nog boven de 10 % liggen.

Beleggers doen er echter wel goed aan deze markt zeer gespreid te betreden. Hier en daar zullen er nog bedrijven failliet gaan. Maar wanneer beleggers bijvoorbeeld bovengenoemde tracker kopen beleggen ze in een mandje met 193 verschillende leningen. De iShares iBoxx High Yield Corporate Bond heeft een dividendrendement van 10,37 % en keert maandelijks uit.

Deze tip is eerder uitgebracht op De Kritische Belegger.  Sinds de eerste publicatie op 14 januari jongstleden is het fonds 9,4 % gestegen.

Deze tracker staat genoteerd aan de NYSE en is dagelijks verhandelbaar onder tickersymbool HYG. De trtacker staat genoteerds in USD en alle onderliggende leningen zijn in USD.

Datum advies: 31 augustus 2009
Koers: $ 81,04
Klik hier voor actuele koers

ISIN Code: US4642885135
Klik hier voor meer informatie over deze tracker.

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Zijn cliënten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/gespreid-beleggen-in-high-yield-obligaties/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Gespreid beleggen in High Yield Obligaties » Reacties op columns » De Kritische Belegger-forum says:

    […] Gespreid beleggen in High Yield Obligaties […]

wp-puzzle.com logo