DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Ondanks de koersstijgingen van de afgelopen periode blijven de meeste perpetuele leningen interessant voor beleggers op zoek naar een bovengemiddeld rendement.

Eeuwigdurende leningen interessant

Tip van de week: Perpetuele leningen

Ondanks de koersstijgingen van de afgelopen periode blijven de meeste perpetuele leningen interessant voor beleggers op zoek naar een bovengemiddeld rendement.

Nu de angst uit de markten is verdwenen zijn de historisch ongekend hoge effectieve rendementen verleden tijd. Maar nog steeds zijn er rendementen te realiseren variërend van 7 % tot 11 % op leningen van respectabele – vaak financiële – ondernemingen. En dat eeuwigdurend! Dat wil zeggen tot de emittent de lening aflost.

Maar dat hoeft deze in principe niet te doen en zal men slechts doen wanneer er nieuwe – meer gunstige – leningvoorwaarden (lees een lagere rente) ontstaan. Zo zal ING zijn perpetuele 8 % -lening op zijn vroegst pas gaan aflossen wanneer ze voor minder dan 8 % in de markt elders kunnen lenen. Maar daar is nog geen sprake van. Het effectieve rendement bedraagt nog steeds 8,63 %.

Het is wel aan te raden enige spreiding onder deze perpetuals aan te brengen. Mooie leningen zijn bijvoorbeeld: 7,125 % Aegon (koers: 79,09, effectief rendement 9,01 %), 6 % Eureko (koers: 74,51, eff. 8,05 %), 8 % ING (koers: 92,70, eff. 8,63 %), 5,25 % Royal Bank of Scotland (koers: 50,50, eff. 10,40 %), 6,875 % Wolters Kluwer (koers: 84,62, eff. 8,12 %) en 6 % Credit Agricole (koers: 84,00, eff. 7,12 %).

Zie ook het artikel: Mooie kansen in eeuwigdurende obligaties

Datum advies: 10 augustus 2009

Ondergetekende heeft zelf niet, voor zijn cliënten wel posities in bovengenoemde beleggingen. De redactie heeft geen positie in de genoemde beleggingen. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/eeuwigdurende-leningen-interessant/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. Cash says:

  Geachte heer,

  Beetje laat voor dit advies is mijn mening.
  Waarom niet b.v. de ING 8% perpetual op 36,50 gekocht in maart?
  Laatste update: 11:24
  Open: 92,9
  Close: 16:48
  Hoog: 93,45
  Laag: 92,9
  52 weeks hoog: 102,42
  52 weeks laag: 36,5

  Met vriendelijke groet,’
  Cash

 2. Eeuwigdurende leningen interessant » Reacties op columns » De Kritische Belegger-forum says:

  […] Eeuwigdurende leningen interessant […]

wp-puzzle.com logo