DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


https://flic.kr/p/ir8u8E en http://www.lendingmemo.com/

Een degelijke belegging met een relatief stabiel rendement

Carmignac Patrimoine is de nieuwe tip van de week.  Het fonds is een degelijke belegging met een relatief stabiel rendement.  Een baken van rust in deze zeer woelige tijden. Over de afgelopen 10 jaar bedroeg het rendement 9,71 % gemiddeld per jaar.

Carmignac is een mixfonds. Het belegt in aandelen en obligaties wereldwijd. Het streeft naar een absoluut en regelmatig rendement via een actief beheer dat niet is gekoppeld aan een referentie-index. Er wordt minimaal 50 % belegd in vastrentende beleggingen of cash. Het aandelengedeelte wordt niet specifiek in groei- of value belegd maar in kansrijke aandelen.

Het obligatie gedeelte is momenteel nagenoeg volledig belegd in investment grade obligaties. De huidige asset verdeling is: 26 % aandelen en 71 % obligaties. De overige 6 % staan cash. Het fonds is een baken van rust in deze zeer woelige tijden. Zo heeft het fonds YTD maar 2,20 % verloren.

Over de afgelopen 10 jaar bedroeg het rendement 9,71 % gemiddeld per jaar. En dat is uitzonderlijk goed daar een beleggingen in aandelen in welke index dan ook over deze periode normaal gesproken geen positief rendement heeft gerealiseerd. Het betekent ook een outperformance van de index (50 % MSCI en 50 % Citigroup World Bonds) met 7,2 % gemiddeld per jaar.

grafiek_carmignac_patrimoine

Het fonds is opgericht in 1989 en wordt beheerd door de naamgever: Edouard Carmignac. Vestiging is Frankrijk. Het fonds heeft EUR 3,8 miljard onder beheer. Het heeft een morningstar rating van 5 sterren. Een degelijke belegging met een relatief stabiel rendement geschikt voor beleggers die niet op zoek zijn naar toprendementen en de risico’ s graag onder controle willen houden.

ISIN Code: FR0010135103
Koers: EUR 4094,28 per aandeel
Actuele koers: klik hier

Nadere informatie: www.carmignac.nl

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/een-degelijke-belegging-met-een-relatief-stabiel-rendement/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo