DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De AEX heeft sinds de hoogste stand van 270 punten inmiddels al weer 8 % ingeleverd en het is niet onverstandig rekening te houden met een verdere terugval.

Bouw wat af of koop put-opties

Deze keer geen tip om een bepaald beleggingsfonds of een tracker te kopen. Mijn lange termijnvisie is nog steeds hetzelfde. Dat wil zeggen dat de weg van de beurs op de lange termijn verder omhoog zal leiden.

Dat gaat meestal echter niet in een rechte lijn. Na de stijging sinds begin maart van ruim 30 % is het niet meer dan normaal dat de indices wereldwijd een pas op de plaats gaan maken. De relatief rustige zomerperiode kan daar nog verder aan mee gaan werken.

De AEX heeft sinds de hoogste stand van 270 punten inmiddels al weer 8 % ingeleverd en het is niet onverstandig rekening te houden met een verdere terugval. Let wel, zolang deze daling uiteindelijk ophoudt boven de vorige bodem is de opgaande trend nog steeds intact. Zeker wanneer deze daling ergens rond 225-235 tot staan gebracht wordt. Maar de kans op een verdere daling vanaf het huidige niveau van 248 punten neemt wel toe.

Daarom is het – afhankelijk van uw beleggingshorizon – niet onverstandig hier en daar wat posities te sluiten en enige gelden langs de zijlijn te zetten in afwachting van een nieuwe opgaande trend. Uiteraard kunt u uw portefeuille ook afschermen met de aankoop van put-opties.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/bouw-wat-af-of-koop-put-opties/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo